Conopida – bogata in betacaroten, important pentru sanatatea plamanilor si a tubului digestiv. Este bogata si in calciu, fier, magneziu si vitamina C, importante in lupta impotriva virozelor respiratorii.
Portocale – aduc doza zilnica necesara de vitamina C, fiind bogate si in carotenoizi.
Ovaz – bogat in beta-glucani, care protejeaza impotriva infectiilor bacteriene sau virale. Este bogat in seleniu, important in lupta cu virusurile.
Ciupercile – aduc seleniu, important pentru imunitate, dar si vitamine B si D si beta-glucani.
Migdale – nucile si semintele sunt cea mai importanta sursa de vitamina E, un antioxidant care ajuta organismul sa produca anticorpi. De asemenea, furnizeaza doza de magneziu necesara pentru intreaga zi.
Pui – bogat in fier, dar si in seleniu.
Broccoli – o portie mica aduce doza zilnica de vitamina K, dar si vitamina A. De asemenea, ajuta si la detoxifierea organismului.
Oua – sursa importanta de vitamina D, despre care se stie ca scade riscul de viroze respiratorii cu 40%. De asemenea, ouale sunt bogate si in colina, sursa importanta de vitalitate si de energie.
Morcovi – bogati in betacaroten, important pentru sanatatea plamanilor.
Iaurt – imbunatateste sanatatea tubului digestiv, cu rol in imunitatea organismului.