LOADING

Scrie...

3 lucruri pe care nu trebuie sa le uitati cand va schimbati locul de munca

Share

Nu totul se rezuma la marimea salariului si la siguranta locului de munca atunci cand decideti sa va schimbati jobul, spun specialistii în resurse umane.

Sunt destul de multe surse de risc atunci cand decideti sa faceti o schimbare în cariera profesionala si sa treceti într-un domeniu nou: aspecte financiare, potentialul de viitor, familia, relatiile cu colegii, nevoia de a învata abilitati noi, stabilitatea companiei si multe altele.

În mod evident, toate aceste aspecte sunt factori de care va trebui sa tineti cont atunci cand hotarati sa va schimbati locul de munca. Expertii în resurse umane sustin ca, în cazul multor cariere, reducerea la minimum a acestor riscuri este mult mai putin importanta decat luarea în considerare a altor parti esentiale ale deciziei de schimbare în cariera dumneavoastra:

Criteriul fericirii: la urma urmei, succesul dumneavoastra în cariera profesionala este determinat nu doar de indicatori precum salariu, functie, reputatie, ci si de faptul ca va place ceea ce faceti.

Acest factor al fericirii are adesea un impact semnificativ fata de celelalte aspecte ale carierei profesionale, într-o asemenea masura încat o persoana care are o cariera aparent stralucita se poate simti totusi nefericita, sau invers.

Factorul atitudine: un alt factor care va marcheaza si impulsioneaza cariera este capacitatea dumneavoastra de a învata si de a va adapta continuu, de a face fata unor situatii noi, unor personalitati diferite si surprizelor care apar mereu, si sa profitati la maximum de ele.

Expertii în resurse umane sustin ca este esential sa aveti atitudinea necesara pentru a vedea surprizele ca fiind ceva binevenit si pentru a le folosi ca pe o parghie în cariera dumneavoastra profesionala.

Riscul: ideea esentiala este ca succesul în cariera nu înseamna sa reduceti riscurile. Este vorba, mai degraba, de a va asigura ca aveti parte de cat mai multa fericire într-un mod care sa va permita, în acelasi timp, sa dati peste surprize si sa aveti curajul de a intra pe teritorii noi.

Specialistii sustin ca, pentru a face asta, s-ar putea sa trebuiasca nu sa evitati riscurile, ci sa va asumati niste riscuri si mai mari, dar în mod treptat si gandit bine.

Tag:

Din aceeași categorie

Lăsați un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *