Scrie...

REMEDII DIN NATURA

Agenţi naturali împotriva răcelii şi gripei

Share

Vremea de afară este înspăimântătoare – la fel şi numeroasele bacterii şi  virusuri cauzatoare de răceală şi gripă. Anual, una din cinci persoane se îmbolnăveşte de gripă.

Dacă sunteţi ca cei mai mulţi oameni, cu siguranţă că aveţi deja propriile strategii de luptă cu virozele respiratorii. Spălatul pe mâini, odihna, aportul corespunzător de vitamina C, zinc şi echinaceea se află probabil deja în arsenalul dvs de apărare.

Mai există însă şi alte remedii, extrem de eficiente:

1. Andrographis paniculata este o plantă ce se utilizează în medicina Ayurvedică, fiind un arbust din Asia, cu flori albe şi violet. Substanţa activă pe care o conţine se numeşte andrographolide şi, se pare, stimulează sistemul imunitar, mărind producţia de anticorpi în organismul uman. Un studiu realizat în Marea Britanie a arătat că Andrographis a redus semnificativ durerile de gât, cele provocate de sinuzită, durerile de cap şi pe cele musculare, fără efecte secundare. Mai mult, această plantă pare să contribuie la prevenirea infecţiilor tractului respirator.

2. Chiar dacă nu poate trata răceala sau gripa, socul poate preveni apariţia acestor neplăceri. Acţiunea sa se datorează flavonoidelor şi taninurilor pe care le are în compoziţie. Facilitând transpiraţia, socul uşurează evacuarea toxinelor. Deoarece are proprietăţi diuretice, el detoxifică rapid organismul şi contribuie la scăderea febrei. Faceţi o cură preventivă cu infuzie de soc: o lingură la 250 ml de apă, de 2-3 ori pe săptămână. Gargara cu soc dă rezultate în cazul mucoaselor inflamate. Flavonoizii favorizează cicatrizarea, iar taninurile se asociază cu proteinele pentru întărirea barierei membranare. Gargara se face cu infuzie – o lingură de soc la 150 ml de apă.

3. Ginsengul poate oferi un impuls imunitar valoros pentru cei care sunt sensibili la răcelile de iarnă. Acest lucru este valabil mai ales pentru vârstnici, deoarece s-a dovedit ca ginsengul are şi alte beneficii importante, precum îmbunătăţirea memoriei şi întârzierea procesului de îmbătrânire.

4. Ciupercile au fost utilizate în medicina tradiţională chinezească de foarte mult timp, pentru întărirea imunităţii, având proprietăţi antivirale, anti-inflamatorii şi de stimulare a imunităţii datorită unor polizaharide pe care le conţin.

Tag

Lăsați un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *