Scrie...

REMEDII DIN NATURA

Beneficiile ceaiului roşu

Share

Ceaiul roşu este cunoscut şi sub denumirea de Rooibos. Acesta este benefic pentru sănătatea sistemului imunitar, pentru durerile de cap, pentru crampele stomacale, pentru insomnie, alergii sau astm.

Beneficiile ceaiului roşu se datorează polifenolilor, compuşi naturali antioxidanţi găsiţi şi în ceaiul verde sau negru. Polifenolii au efect antiviral şi proprietăţi antibacteriene.

Anumiţi polifenoli acţionează ca antioxidanţi puternici, care combat efectele unor radicali liberi şi fac ADN-ul mult mai rezistent şi mai puternic. Astfel, ceaiul roşu poate să prevină diverse forme de cancer.

De asemenea, s-a constatat că unele substanţe conţinute în ceaiul roşu ajută la eliminarea sau neutralizarea toxinelor aflate în organism. Astfel, rooibos-ul poate duce la contracararea procesului de îmbătrânire şi la stimularea sistemului imunitar.

Ceaiul eliberează trupul de stres şi poate fi consumat, fără limite, pe tot parcursul zilei. Poate fi consumat şi fără zahar pentru că este mult mai puţin amar decât celelalte ceaiuri. Ceaiul roşu nu îngraşă şi nu conţine calorii.

Tag

S-ar putea să-ți placă și...

Lăsați un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *