Scrie...

MAGAZIN

Cand botoxul scapa de sub control

Share

Lupta impotriva imbatranirii este o problema care da mari batai de cap oamenilor, mai ales celebritatilor.

Martin Scorsese se confrunta si el cu aceasta problema, insa de cealalta parte a baricadei. Regizorul se plange ca este tot mai greu sa gasesti actrite care, filmate in prim plan, sa fie capabile sa exprime emotii si sa nu afiseze o fata imobila lipsita de expresie. Este un lucru din ce in ce mai greu de gasit la Hollyvood unde actorii jertfesc totul pe altarul botoxului, noteaza ziarul La Verdad.

Multe vedete din industria cinematografica, obsedate de tineretea vesnica, se arunca in bratele toxinei botulinice tip A – cunoscuta drept botox – de cand Agentia Guvernamentala pentru Alimente si Medicamente (FDA) din SUA a aprobat in 2002 comercializarea sa in tratamentele estetice. Efectul este imediat, pe baza de infiltratii cu injectii care paralizeaza muschii, eliminand astfel semnele imbatranirii pe o perioada de intre patru si sapte luni, in functie de pacient, spun expertii.

O descoperire care a marcat un inainte si un dupa. „Toxina botulinica a fost una din revolutiile minim invazive ale medicinei estetice”, explica Francisco Gomez, chirug plastic la Clinica Ruber din Madrid. In anii 90, lifting-ul a fost tehnica vedeta dar acum un deceniu botoxul a detronat-o. Pretul redus (intre 400 si 800 de euro de sedinta) i-a usurat accesul. Dar pare ca sunt si dezavantaje „Poate avea un efect neplacut, dar fara efecte secundare si se obtin bune rezultate”, spune doctorul spaniol.

Nu doar vedetele sunt atrase de botox. Specialistii spun ca an dupa an injectiile cu toxina botulinica au devenit foarte cerute, mai ales de doamne care cauta sa-si corecteze ridurile dintre sprancene. Ceea ce ce s-a schimbat in ultimul timp este varsta medie a pacientilor. in timp ce ieftinirea produsului a dus la o escaladare a cererii. „Tot mai multa lume tanara apeleaza la acest tip de tratament. Majoritatea cu varste intre 40 si 45 de ani dar sunt si unii de 35 de ani care il folosesc”, spune un alt medic estetician, Javier Monton.

Mai multe vedete au marturisit ca au apelat la botox, precum Nicole Kidman, desi a negat ani de-a randul recurgerea la toxina botulinica. „Am folosit botox, dar nu mi-a placut rezultatul. Dupa ce nu l-am mai folosit am putut in sfarsit sa misc fruntea”. La fel ca actrita australiana, multe altele au ingrosat lista, precum Courteney Cox, populara protagonista a serialului Friends. „Am facut odata abuz de botox, incat nici nu mai imi simteam fata”. O experienta pe care nu mai vrea sa o repete nici Kylie Minoge: „Prefer sa fiu naturala. Nu ma voi mai intoarce la botox”, a promis ea.

Potrivit dr. Gomez, important, atunci cand se recurge la toxina botulinica, este sa nu se faca abuz pentru a putea mentine expresivitatea fetei. In cazul acelor figuri plastifiate, cu efect de fata umflata si supraintinsa, tratamentul a fost aplicat prost. Norocul acelor persoane este faptul ca toxina este reversibila, iar daca se renunta, ridurile apar din nou. Nu doar vedetele regreta pasul facut, ci si oameni de rand, iar Asociatia de protectie a pacientilor primeste tot mai multe plangeri de mal praxis, denuntand „efect de buhaire, cicatrici sau paralizie” a fetei.

 

Tag

S-ar putea să-ți placă și...

Lăsați un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Articole asemănătoare