Scrie...

FRUMUSETE

Cea mai simplă soluţie pentru un păr sănătos şi strălucitor

Share

Apa în care a stat orezul redă părului strălucirea, îl ajută să crească mai repede, îi îndepărtează impurităţile, îl face mai puternic, elimină mătreaţa şi repară firele de păr deteriorate.

Ştiaţi că soluţia pentru rezolvarea problemelor pe care le aveţi cu părul se găseşte într-un pahar de apă de orez? Apa în care a fier orezul este un tratament capilar utilizat de secole în China, Japonia şi în Asia de Sud-Est. Acest remediu pentru frumuseţe a devenit acum popular în întreaga lume.

Sunt aceste beneficii probate de ştiinţă? Conform unor studii citate de Medical News Today, apa de orez reduce frecarea pe suporafaţa părului şi redă elasticitatea firelor de păr. Aceste concluzii mai trebuie verificate, însă un lucru este sigur: până în prezent nu s-a constatat niciun efect secundar.

Cum se prepară apa de orez?

Există mai multe moduri de preparare a apei de orez, însă cel mai simplu mod constă în introducerea unei jumătăţi de cană de orez într-un vas în care s-au turnat în prealabil două căni cu apă. Se lasă circa 30 de minute, după care se strecoară orezul, iar apa rămasă se toarnă într-un vas curat.

Cum se utilizează?

Apa de orez poate înlocui atât şamponul, cât şi balsamul de păr. În ambele cazuri, udaţi-vă părul cu apă călduţă, turnaţi apoi apa de orez şi masaţi scalpul uşor. Lăsaţi 20 de minute, să-şi facă efectul, apoi clătiţi bine cu apă caldă.

Tag

S-ar putea să-ți placă și...

Lăsați un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *