Scrie...

FRUMUSETE

Cele mai bune soluţii pentru a scăpa de părul gras

Share

Ştiaţi că firul de păr se îngraşă în 24 de ore? De ce să vă ascundeţi părul sub o pălărie sau o bentiţă când îl puteţi face să arate strălucitor? Descoperiţi remediile care vă ajută să vă transformaţi părul astfel încât să nu mai pară gras şi murdar.

Nu-l spălaţi des

Probabil sunteţi tentate să vă spălaţi părul în fiecare zi pentru a-i reda un aspect proaspăt şi curat, însă aceasta nu este tocmai o soluţie bună. Şamponul irită scalpul şi provoacă o supraproducţie de sebum. Rezultatul? Cu cât vă spălaţi părul mai des, cu atât acesta se îngraşă mai repede. Încercaţi să reduceţi numărul spălărilor la maximum 2-3 pe săptămână, la o temperatură moderată. Folosiţi produse de purificare şi evitaţi şamponul uscat, spumele de păr, uleiurile, balsamurile sau orice alte produse care pot încărca firul de păr. Dacă vreţi să aplicaţi o mască sau un ulei hidratant, faceţi acest lucru pe firul de păr şi nu la rădăcină.

Peria potrivită

Peria joacă un rol extrem de important în viteza cu care părul dvs se poate îngrăşa. Praful, murdăria şi reziduurile se acumulează în perie, iar noi ne gândim foarte rar să o schimbăm sau să o curăţăm. Dacă părul dvs se îngraşă repede, optaţi pentru o perie cu dinţi rari, care să nu afecteze prea mult firul de păr. Puteţi alege, de asemenea, o perie cu dinţi din păr de mistreţ, care ajută la reglarea excesului se sebum. Singurul inconvenient al acestei perii este că electrizează părul. Însă, se poate trece peste acest fapt care vă pieptănaţi seara, înainte de culcare, şi nu în timpul zilei.

Nu staţi toată ziua cu mâna în păr!

Atingerea părului este un gest inconştient şi frecvent. Acest gest are inconvenientul că murdăreşte firul de păr şi, în plus, contribuie la transferul de grăsimi direct de pe mâna noastră pe păr. Debarasaţi-vă de acest gest şi veţi avea un păr curat pentru mult timp!

Schimbaţi-vă alimentaţia!

Putem să ne modificăm aspectul părului graţie alimentelor pe care le consumăm zilnic şi care influenţează producţia de sebum. O alimentaţi uşoară, fără zaharuri şi grăsimi şi, mai ales, fără prăjeli, aduceoîmbunătăţire a aspectului firului de păr!

Tag

S-ar putea să-ți placă și...

Lăsați un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *