LOADING

Scrie...

Celulita – ce este si cum o tratam

Share

Ce este mai exact celulita? Este o boala sau este o stare fiziologica a femeii trecuta de pubertate?

Ar trebui sa fie tratata sau ignorata? Este doar o oportunitate de marketing in cosmetica sau este o afectiune care merita atentia medicala? Exista mai multe controverse in jurul acestui concept de „celulita”. Probabil ca singurul lucru asupra caruia toate vocile s-au pus de acord este ca celulita este neatractiva si respingatoare.

Apare la fetele tinere odata cu inceperea pubertatii si se inrautateste cu trecerea timpului. Celulita afecteaza toate tipurile de femei, scunde sau inalte, slabe, atletice sau plinute. Pentru multe dintre ele, celulita marcheaza sfarsitul unei perioade idilice in care corpul este tanar si frumos.

Cum apare celulita?

In mod normal, dermul si tesutul care il sustin (paniculul adipos si stratul muscular) sunt intr-un echilibru fiziologic, metabolic si circulator, cu o perfecta functionalitate artero-venoasa si limfatica; stratul adipos subcutanat este bine vascularizat, fara acumulari de lipide, probleme trofice sau fibroza. Toate elementele care compun straturile cutanate sunt in stransa legatura.

Celulita, al carei nume este paniculopatia edemato-fibro-sclerotica, deriva de la o alterare a dermului si hipodermului; in mod normal, celulele adipoase prezente in mod normal in tesutul subcutanat functioneaza ca rezerva de energie pentru organism. In cazul stazei circulatiei venoase, aceasta rezerva devine dificil de utilizat si se acumuleaza pana cand ajunge sa comprime capilarele sanguine, deja fragile, care incep sa transfere plasma prin peretele lor devenit poros. Apare o inflamatie a tesutului adipos cu formarea unor fibroze a tesuturilor subcutanate: drenajul lichidelor in exces se face din ce in ce mai greu.

Nu trebuie sa va faceti iluzii ca celulita va disparea de la sine sau cu diete drastice ori sport in exces. Lupta cu celulita trebuie dusa pe mai multe fronturi, cu o strategie completa de dieta, sport si tratamente localizate.

Masajul anticelulitic

Masajul anticelulitic ajuta la drenarea lichidelor in exces si la eliminarea edemelor, facand picioarele sa para mai usoare. Este un masaj relaxant care ajuta, in plus, si la eliminarea stresului, unul dintre factorii care contribuie la aparitia celulitei.

Limfodrenajul

Limfodrenajul ajuta la reactivarea circulatiei limfatice, responsabila de eliminarea toxinelor din organism. Consta in manevre care au drept scop deplasarea limfei din zona articulatiilor inferioare catre trunchi. Daca acest tratament este realizat cu ajutorul unui aparat, vorbim despre presoterapie.

Vacuumul

Vacuumul/endermologia este o tehnica relativ recenta care, intr-un mod neinvaziv si netraumatic, reactiveaza circulatia artero-venoasa si limfatica si metabolismul celulelor tesutului conjunctiv. Rolele cu care este dotat aparatul se aplica pe zonele cu tesut adipos si, prin miscari de rulare si aspirare, activeaza circulatia limfatica si sangvina. Se asigura astfel un masaj mecanic profund, de o intensitate mult mai mare decat a masajului anticelulitic obisnuit si cu o eficienta mai mare. Celulele epidermei sunt stimulate sa produca elastina si colagen, asa incat pielea sa capete fermitate si elasticitate.

Electrostimularea

Electrostimularea ajuta la tonifierea tesuturilor si, impreuna cu celelalte tratamente, poate ajuta la diminuarea pielii cu aspect de coaja de portocala. Pe langa tonifierea musculara si arderea grasimilor, care duc la o incredibila scadere in centimetri, sedintele de electrostimulare cresc metabolismul, circulatia sanguina si gradul de oxigenare al zonei respective, facand-o un instrument extrem de eficient in tratarea celulitei.

Ultrasunetele

Ultrasunetele s-au dovedit a fi extrem de eficiente in special in tratarea celulitei, imbunatatind circulatia limfatica si sanguina din zonele afectate. Astfel, ultrasunetele au capacitatea de a distruge puntile de legatura dintre celulele de grasime, crescand astfel eficienta tratamentului in combaterea celulitei. in plus, stimuleaza metabolismul, ajutand la scaderea in greutate si imbunatateste structura de colagen a pielii.

La Darimed Center puteti beneficia de un program integrat, perfect adaptat problemelor corpului dumneavoastra, de recomandari privind dieta sau activitatea fizica de care aveti nevoie pentru eliminarea completa a celulitei!

Darimed Center

Centru de sanatate, slabire ultrarapida, intretinere si remodelare corporala

Iasi, soseaua Arcu, nr. 17 (bl F5, sc F, ap 3, parter) – vizavi de Roderma, de fosta sala Vointa, spre Bila, langa birourile Petrom

0232.237.355

0740.142.235

www.darimed.ro

 

Tag:

Din aceeași categorie

Lăsați un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *