Porții: 5
Ingrediente:
500 g de carne de curcan tocată
75 g de brânză parmezan rasă fin
4 lingurițe de pătrunjel mărunțit
4 linguri de cubulețe de pâine integrală (o felie de pâine)
un ou, bătut
¾ linguriță sare
½ lingurță piper
o linguriță ulei de măsline
o ceapă mică, mărunțită
2 căței de usturoi mărunțit
750 g de suc de roșii
250 g de fasole pestriță fiartă, spălată
250 g de spaghetti integrale, fierte, păstrate calde
Preparare:
Amestecați carnea de curcan, 50 g de parmezan, pătrunjelul, pâinea, oul, ½ linguriță sare, ¼ linguriță piper într-un vas. Formați 15 chifteluțe. Așezați-le pe un platou.
Încălziți uleiul într-o tigaie, adăugați ceapa și lasați-o până se înmoaie (aproximativ 5 min). Adăugați usturoi și mai lăsați 2 minute pe foc. Adăugați sucul de roșii, fasolea, sarea și piperul; lăsați să fiarbă.
Adăugați chifteluțele în vas și aduceți din nou la fierbere. După ce începe să fiarbă, lasați la foc mic până când chifteluțele sunt fierte, iar sosul devine păstos (aproximativ 15 min).
Împărțiți cantitatea de spaghetti în 5 farfurii, apoi adăugați chifteluțe și sos în fiecare. Adăugați pătrunjel mărunțit și parmezanul rămas.
Calorii: 439
Grăsime: 12,2 g
A.R.: 0,6 g
Fibre: 2 g
Citește și Mierea cu scorţişoară, remediu pentru stomac