LOADING

Scrie...

Chirurgia estetica – perfectiune prin arta

Share

Din antichitate oamenii si-au dorit perfectiunea, pentru arta lor, pentru creatiile lor in general, pentru ei insisi. Aceasta tendinta ne face sa cautam figura si corpul imaginat si sa ne opunem trecerii timpului. Frumusetea este echilibrul intre spirit, emotii si aspect.

De aici porneste si dorinta de schimbare a noastra si starea de bine dupa ce aceasta a fost realizata. Asa se explica de ce intalnirea cu un chirurg estetician poate schimba uneori cursul unei vieti, nu in sens absolutist, ci aducand un plus de dorinta si forta in modul de a o aborda.

Iata cateva dintre interventiile de chirurgie estetica in atingerea acestui deziderat al frumusetii:

Marirea buzelor

Volumul si forma bine definita a buzelor dau impresia de sanatate si vigoare, accentuand frumusetea si senzualitatea. Cu trecerea timpului, buzele isi pierd volumul, dar si forma, devenind plate si subtiri, accentuandu-se ridurile periorale, dar si cele de la comisuri, subliniind senzatia de imbatranire.

Procedura este indicata atunci cand estetica fetei impune restaurarea unor elemente de proportionalitate a buzelor (forma si marime, volum), cat si mentinerea unor rapoarte la nivelul segmentului inferior al fetei. Orice modificare excesiva va putea conduce la un aspect neplacut al fetei.

Marirea de san

Interventia se adreseaza femeilor cu hipoplazie mamara – femei cu sani mici sau asimetrici, celor cu ptoza sau atrofie mamara si in cazul unor conformatii particulare a sanului.

Cea mai folosita metoda de marire a sanului este implantul, caz in care incizia poate fi submamara, axilara sau periareolara. Mult mai costisitoare este marirea sanilor prin injectarea unei substante (acid hialuronic) metoda care, in plus, are si predictibilitate redusa, deoarece nu se pot sti cu exactitate dimensiunile la care vor ajunge in final sanii. Mai nou, tot la costuri foarte mari, se folosesc pentru marirea sanilor si celulele stem.

Liftingul pleoapelor

Procesul de imbatranire, manifestat prin scaderea elasticitatii pielii si modificari ale grasimii periorbitale, impreuna cu actiunea radiatiei solare conduc la exces de piele si grasime, care determina scaderea campului vizual prin ptoza pleoapei superioare peste fanta palpebrala, aparitia de riduri si pungi in special la nivelul pleoapei inferioare si confera fizionomiei un aspect obosit. in exteriorul cantusului extern, ca urmare a actiunii muschiului orbicular al pleoapei, se formeaza riduri orizontale cu aspect centrifug numite si riduri in „laba de gasca”.

Liposuctia

Liposuctia este una din cele mai populare proceduri estetice si poate fi practicata doar de chirurgi esteticieni experimentati. Aprecierea utilitatii si rezultatelor posibile ale liposuctiei se va face in cadrul consultului preoperator. Liposuctia este o metoda corectiva a aspectelor inestetice determinate de surplusul de tesut adipos, dar nu este un tratament pentru obezitate generalizata.

Abdomenoplastia

Indicatiile abdomenoplastiei sunt reprezentate de excesul de piele flasca, la nivel abdominal, un abdomen care protruzioneaza si este disproportionat cu restul corpului, musculatura abdominala flasca datorita sarcinilor multiple sau a varstei inaintate, exces de grasimi concentrate sub pielea abdomenului. Tehnica de abdomenoplastie poate fi precedata de liposuctie a abdomenului in cazul unor depozite adipoase importante.

Utilizarea acestor metode sau asocierea diverselor procedee este decisa de catre chirurgul estetician impreuna cu pacientul, pentru atingerea scopului propus. Cunoasterea exacta a efectelor, a conditiilor de aplicare si a modalitatilor de mentinere a rezultatelor este necesara deoarece efectul acestor proceduri este pus in valoare de masajul local, de aplicatii de creme hidratante, de conduite locale si generale ce vor fi precizate in mod particular de catre chirurgul estetician.

Articol scris de dr. Lucian Popa, medic primar chirurgie plastica, reconstructiva si estetica

0745.634.684

lucpopa@yahoo.com

www.estetica-iasi.ro

 

Tag:

Lăsați un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *