LOADING

Scrie...

Consumul de hrean creste pofta de mancare

Share

Pentru cresterea poftei de mancare, fitoterapia recomanda o lingura de hrean ras amestecat cu miere de albine, luata dimineaţa, timp de o luna de zile, cu pauza de doua luni.

Din hrean ras amestecat cu miere, lamaie si ceapa se obţine o excelenta pasta care combate viermii intestinali.

In caz de bronsita acuta si cronica, se poate prepara macerat din 15-30 g hrean ras la 1 l de apa; se fierbe 5 minute, dupa care se macereaza 12 ore; se consuma 2 cesti/zi, intre mesele principale.

Un alt remediu din hrean recomandat in fitoterapie este cu radacini taiate in felii si asezate, in straturi subţiri, pe o plasa suspendata, deasupra unei farfurii, straturile acoperindu-se cu zahar. Siropul scurs se foloseste in doze de 1-2 linguri pe zi, pentru copii anemici, limfatici, fara pofta de mancare.

Hreanul nu se consuma in exces, deoarece irita rinichii si mucoasa gastro-intestinala.

Tag:

Din aceeași categorie

Lăsați un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Următorul