LOADING

Scrie...

Consumul de mere poate ajuta la slabit!

Share

Un mar pe zi este excelent pentru sanatatea cardiovasculara deoarece acest fruct are o actiune benefica asupra nivelului colesterolului.

Un studiu realizat de cercetatori de la Universitatea Florida, care au prezentat rezultatele cercetarilor lor la un congres de biologie, arata ca cine mananca un mar pe zi contribuie la scaderea colesterolului „rau” si la cresterea usoara a colesterolului „bun”, relateaza passionsante.be.

Aceste beneficii s-ar datora – cum au aratat experimentele efectuate pe animale – proprietatilor pectinei si polifenolilor din mere, care acţioneaza favorabil asupra metabolismului lipidelor.

Cercetarile s-au desfasurat la Universitatea Florida pe un grup de 160 de femei, cu varste cuprinse intre 45 si 65 de ani: jumatate au mancat zilnic, timp de un an, 75 g de mere uscate si cealalta jumatate, 75 g de prune, tot un an. Li s-a luat sange la 3, 6 si 12 luni.

Rezultatele au pus in evidenţa schimbari incredibile la femeile care au mancat mere, arata dr Arjmandi, coordonator al studiului. La acestea s-a inregistrat o scadere de 23% a nivelului colesterolului „rau”, o crestere de 4% a nivelului colesterolului „bun” si o micsorare semnificativa a producerii anumitor molecule inflamatorii.

In plus, caloriile suplimentare aduse de mere n-au dus la o crestere a greutatii. Dimpotriva, femeile au slabit, in medie, cu peste 3 kg pe an, ceea ce constituie un avantaj in plus, arata dr Arjmandi.

 

Tag:

Din aceeași categorie

Lăsați un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *