LOADING

Scrie...

De cand muncesc femeile?

Share

O echipa de arheologi austrieci este de parere ca a descoperit scheletul unei femei care prelucra metalele, la fel ca barbatii, in Epoca Bronzului, descoperire care modifica conceptiile despre diviziunea de gen a muncii in preistorie.

Mormantul acestei femei, si alte 14 morminte, au fost descoperite intr-o necropola din Epoca Bronzului, la Geitzendorf, nord-vest de Viena.

Conform acestora, setul de artefacte descoperite in mormantul femeii confirma faptul ca aceasta ar fi fost o iscusita lucratoare in bronz – primul indiciu ca si femeile practicau astfel de mestesuguri in urma cu mii de ani. Arheologii sustin ca femeia avea intre 45 si 60 de ani in momentul mortii si a trait in Epoca Bronzului, perioada istorica ce a inceput in urma cu aproximativ 5.000 de ani.

Ernst Lauermann, directorul Departamentului pentru Preistorie de la Muzeul austriac de Istorie Antica, explica faptul ca in acea perioada de timp era un lucru normal ca un om sa fie ingropat alaturi de obiectele care i-au definit viata de zi cu zi. El a mai adaugat ca obiectele descoperite in mormantul acestei femei erau folosite pentru realizarea de bijuterii din bronz.

 

Tag:

Din aceeași categorie

Lăsați un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *