Un regim care punctează pe culoare pentru a oferi bunăstare fizică şi mentală, bazat pe fructe şi legume de sezon.
Oficial, toamna începe pe 21 septembrie, când mai simţim încă beneficiile verii: talie mai subţire, ţesuturi oxigenate, piele bronzată şi luminoasă.
Pentru a înfrunta cât mai uşor schimbarea anotimpurilor, caracterizată de indispoziţii, oboseală, probleme de concentrare, trebuie să puneţi în aplicare o strategie pentru a menţine pentru o perioadă cât mai lungă de timp efectele benefice ale sezonului estival.
Pentru că, adevăratul risc al toamnei este o alimentaţie hipercalorică, dezechlibrată.
Pentru a învinge capriciile vremii, care influenţează destul de evident psihicul, trebuie să optaţi pentru alimente colorate, proaspete, care dau un impuls fizicului şi intelectului.
Luni
Mic dejun
– 200 ml de lapte degresat
– 30 g de musli
Gustare
– o pară şi 10 migdale
Prânz
– orez fiert (75 g orez, 5 g parmezan, 5 g unt)
– 250 g de broccoli fiert, cu o linguriţă de ulei de măsline
Gustare
-10 g de ciocolată neagră
Cina
– 150 g de carne slabă cu ciuperci (100 g)
– 250 g de spanac fiert cu o linguriţă de ulei
Marţi
Mic dejun
– 80 g de urdă sau 125 g de iaurt cu 100g de pară tăiată cubuleţe
Gustare
– un biscuite integral şi o felie de pastramă de pui sau prosciutto
Prânz
– 180 g de peşte fiert
-250 g de sfeclă fiartă cu 2,5 g de brânză rasă
Gustare
– o banană
Cina
– paste cu praz (70 g de paste, praz cât doriţi, o linguriţă de ulei, 5 g parmezan)
Miercuri
Mic dejun
– 150 ml de lapte parţial degresat
– 30 g de fulgi de porumb
Gustare
– un iaurt dietetic
Prânz
– salată mixtă cu 100 g de piept de pui la grătar, 50 g urdă, o linguriţă de ulei
– 50 g de pâine
– un fruct
Gustare
– un biscuite integral şi o felie de pastramă de pui sau prosciutto
Cina
– paste cu fasole (70 g paste, 100 g fasole, o linguriţă de ulei)
– 150 g de pui la cuptor, cu 200 g de morcov fiert cu o linguriţă de ulei
Joi
Mic dejun
– un iaurt dietetic
– un strugure
Gustare
– un fresh de portocale şi grapefrut
Prânz
– caroti natur cu unt (porţie medie cu 5 g unt)
– 200 g de verdeţuri cu o lingură de ulei
– 80 g de telemea
Gustare
– 20 g de nuci
Cina
– salată cu fasole fiartă, ton şi ou (150 g fasole, 80 g ton, un ou fiert)
– 250 g de ciuperci la cuptor, cu pătrunjel şi o linguriţă de ulei
– o felie de pâine integrală
Vineri
Mic dejun
– 200 ml de lapte parţial degresat
– 30 g de biscuiţi integrali
Gustare
– un iaurt dietetic
Prânz
– paste cu sos de roşii (70 g paste)
– 100 g urdă
– un măr
Gustare
– 20 g de nuci
Cina
– salată cu fasole fiartă, ton şi ou (150 g fasole, 80 g ton, un ou fiert)
Citește și Secretul pentru obținerea unui somn bun!