Scrie...

MODA & MIRESE

Efectele culorilor hainelor asupra starii de spirit

Share

Nuantele culorilor imbracamintei au o mare influenta asupra starii de spirit. Ele pot crea stari de nervozitate sau pot avea rol calmant in cazul anxietatii, sau a insomniilor. De aceea, in alegerea imbracamintei, culorile trebuie alese cu mare atentie, pentru a nu avea un efect negative.

Galbenul este considerat o culoare calda, invioratoare si optimista. Da senzatia de libertate si predispune la comunicativitate. Imbracamintea face ca persoana care o poarta sa para mai vesela si mai sociabila.

Portocaliul este culoarea persoanelor active. Aceasta culoare inspira energie si da impresia de sanatate si optimism. Nu se recomanda insa utilizarea ei pe suprafete mari, ci mai mult in spatii restranse sau in camerele copiilor.

Rosul este recomandat mai mult in imbracaminte. Este considerat o culoare dinamica ce inspira vivacitate. Nu este indicat persoanelor care lucreaza intr-un mediu de stres sau temperamentale deoarece le poate provoca usor stari de nervozitate sau chiar gesturi impulsive. Rosul nu se utilizeaza in decorarea camerelor deoarece poate provoca insomnii si stari de anxietate.

Verdele poate fi utilizat mai mult in decorarea incaperilor. O camera varuita in verde, cu un covor intr-o nuanta deschisa de verde si cu draperii verzi da senzatia de odihna si relaxare. Persoanele care obisnuiesc sa se imbrace in verde tradeaza  siguranta si precizie.

Albastrul are rolul de a calma starile de nervozitate. Mareste capacitatea de concentrare si predispune la liniste interioara. Se utilizeaza in decorarea suprafetelor mari, in nuante foarte deschise.

Albul este obositor si provoaca tristete si angoasa. Se recomanda mai mult in imbracaminte. Persoanele care utilizeaza albul in exes par apatice si lipsite de energie.

Negrul provoaca tristete si este contraindicat persoanelor ce sufera de depresii. Este o culoare deprimanta si nu se recomanda in imbracaminte decat in anumite ocazii, mai sobre.

Tag

S-ar putea să-ți placă și...

Lăsați un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *