În popcorn se găsesc mai mulți antioxidanți buni pentru sănătate decât în fructe și legume, a spus o echipă de cercetători americani la un congres desfășurat la San Diego.
Polifenolii, acele molecule excelente pentru prevenirea cancerului și a altor boli, se găsesc în concentrație mai mare în floricele de porumb decât în fructe și legume, în care sunt diluați în apă în proporție de 90%, relatează 7sur7.
„Floricelele de porumb sunt snack-ul ideal. Este singurul bob întreg netratat. Toatele celelalte boabe, cum ar fi cerealele, sunt tratate și diluate cu alte ingrediente”, spune Joe Vinson de la Universitatea Scranton.
„O porție de popcorn asigură 70% din nevoile zilnice de cereale complete. De obicei nu consumăm decât jumătate, așa că floricelele ar putea acoperi deficitul în mod foarte plăcut”, adaugă Vinson.
Joe Vinson mai precizează că popcornul nu poate înlocui fructele și legumele, care conțin alte vitamine și nutrienți indispensabili.
Interesant este că partea galbenă care rămâne de obicei între dinți conține cei mai mulți antioxidanți.
Citește și Vegetarianismul a fost inclus pe lista tulburărilor psihice!