Aceasta este versiunea simplă a unei mâncări dulci și acrioșoară în același timp care a devenit favorită în restaurantele chinezești din lumea întreagă.
Ingrediente:
500g carne slabă de porc
Două lingurițe sos de soia
Două lingurițe de făină de porumb
½ ceașcă de suc de ananas
O linguriță de zahăr
O ceașcă de ardei gras tăiat mărunt
½ ceașcă morcov tăiat în feliuțe mici și o ceașcă de bucăți de ananas
3-4 lingurițe de ulei vegetal
Preparare:
Tăiați carnea de porc în feliuțe subțiri (este mai ușor când carnea este ușor înghețată).
Amestecați sosul de soia cu o linguriță de făină de porumb într-un castron. Dați carnea de porc prin acest amestec și apoi prăjiți-o.
Amestecați făina de porumb rămasă cu zahărul și cu sucul de ananas.
Încălziți 3 lingurițe de ulei într-o tigaie mare sau într-un vas wok.
Adăugați carnea de porc în tigaie și mai puneți pe aragaz pentru 4-7 minute.
Adăugați sucul de ananas și amestecați bine.
Puneți cel mult 2 lingurițe de ulei într-o tigaie. Căliți ușor ardeiul, morcovul și ananasul pentru aproximativ 3 minute. Amestecați cu carnea de porc.
Poftă bună!