Scrie...

FRUMUSETE

Nail Art – Tehnica Paunului!

Share

Denumita datorita asemanarii sale cu modelul cozii de paun, Tehnica Paunului este o tehnica de Nail Art in gel care ii permite artistului sa creeze o varietate de efecte diferite si sa-si dezvolte creativitatea cu un efort minim. Mai este cunoscuta si sub numele de „arta in gel umed” si permite realizarea a sute de design-uri diferite.

Tehnica Paunului este foarte simpla si poate fi folosita de orice pasionat de realizarea unghiilor cu gel, de la incepatori pana la cei mai experimantati specialisti in Nail Art, pentru a crea design-uri deosebite prin simpla pictare a unor linii in gelumed” (inainte de a fi expus la raze UV). In faza lichida, gelul poate fi modelat pentru a crea foarte multe modele. Pentru a face acest design asemanator cozii de paun, incepeti prin a aplica un strat de gel peste culoarea de baza si apoi trasati linii colorate spre varful unghiei. Inainte de a expune gelul sub lampa UV, folositi un penson de Nail Art pentru a trage gelul umed intr-o anumita directie.

Secretul este sa alegeti o combinatie corecta de culori si sa distribuiti bine liniile. Folosirea culorilor sclipitoare in combinatie cu nuante pastelate va poate asigura succesul. Distanta dintre linii si grosimea acestora da o alta dimensiune si un alt unghi creativitatii. Puteti lasa spatii intre toate liniile sau doar una dintre ele poate fi la distanta de celelalte sau puteti face una sau doua linii mai subtiri decat celelalte.

  1. După ce ați aplicat și ați expus la razele UV culoarea de bază, aplicați un strat subțire de gel umed transparent.
  2. Înainte de a expune la lampa UV, aplicați linii colorate, de grosimi și la distanțe variate.
  3. Folosiți un penson pentru a „trage”liniile în direcția dorită și apoi expuneți la raze UV.Puteți da diferite unghiuri și forme liniilor folosind tehnici diferite de aplicare a pensonului. Folosiți mișcări rapide cu presiune ușoară pentru a crea vârfuri fine, rotunjite, pentru a realiza curburi delicate, soft. Folosind o presiune un pic mai mare pentru a trage liniile cu o mișcare mai înceată, veți obține un efect mai dramatic.

 

Tag

S-ar putea să-ți placă și...

Lăsați un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *