Consumul regulat de anumite alimente dimineaţa oferă energie pentru întreaga zi şi ajută, totodată, la menţinerea sănătăţii. Experţi nutritionisti londonezi consideră că omleta ar reprezenta micul dejun ideal.
Atenţie, este vorba însă despre omleta preparată fără ulei pe care o puteţi înlocui, pentru un mic dejun şi mai sănătos, cu un ou fiert!
După cum au constatat nutriţioniştii, consumul de ouă la începutul zilei asigură pentru o lungă perioadă de timp organismul cu energie, atât de necesară în munca fizică şi în cadrul efortului intelectual.
Ouăle, în genere, sunt superhrană, susţin ei, indicând că acestea sunt bogate în vitaminele D şi B12, aminoacizi şi chiar antioxidanţi. În plus, consumul de ouă dimineaţa nu conduce la creşterea în greutate.
Recent, oameni de ştiinţă din Carolina de Nord (SUA) au numit ouăle şi şunca drept cel mai bun mic dejun pentru femeile gravide, deoarece, în opinia lor, aceste alimente contribuie la dezvoltarea memoriei copilului.