LOADING

Scrie...

Potrivirea culorilor în machiaj

Share

În machiaj, culorile trebuie îmbinate atât în funcţie de culoarea ochilor şi a tenului, cât şi de cea a părului sau de vestimentaţie. De aceea, este posibil ca o femeie să poată alege din mai multe culori, iar machiajul său să fi astfel diferit de la o zi la alta.

Pentru femeile blonde se recomandă, pentru fardul ochilor, culori luminoase, în ton cu nuanţa deschisă a părului. Cele mai recomandate sunt cărămiziu, bronz sau bleu sau verde deschis. În ceea ce priveşte dermatograful, se recomandă unul gri sau negru, indiferent de culoarea ochilor, fiind indicat mai ales în lipsa folosirii fardului de ochi. Rujul trebuie să fie ales cu atenţie, fiind indicat să se evite culorile cu nuanţe de maro sau violet.

Roşcatele pot alege ca fard culori precum roşu, cărămiziu sau verde închis. Albastru este contraindicat. Pentru conturul ochilor se recomandă un dermatograf negru sau maro şi un mascara negru. Tuşul de ochi este contraindicat, deoarece îi scoate prea tare în evidenţă şi umbreşte trăsăturile feţei. În ceea ce priveşte rujul, se pot alege culori discrete, mate. Trebuie să se evite roşu aprins sau violet.

Femeile cu părul castaniu trebuie să aleagă pentru ochi farduri gri deschis, albastru deschis sau închis  sau maroniu închis. Lor le stă bine şi cu farduri sidefate. Şatenele pot alege un dermatograf maro sau gri, iar linia de contur trebuie să fie foarte subţire pentru ca machiajul să pară cât mai natural. Pot alege orice culoare de ruj, cu excepţia violetului.

Femeile brunete pot folosi farduri de ochi în culori aprinse, precum roşu, fucsia, mov sau albastru închis. Deoarece aceste culori sunt destul de puternice stratul de fard aplicat trebuie să fie destul de discret. Cel mai indicat este dermatograful negru pentru ca ochii să fie scoşi în evidenţă şi să fie în ton cu nuanţa părului. Se recomandă însă un mascara gri sau incolor. Rujul poate avea culori discrete, fiind indicate nuanţele de maro, roz  şi mov. Este indicat să se evite rujurile sidefate.

Femeile cu păr alb pot aplica o serie de culori puternice precum roşu, verde sau albastru şi un dermatograf negru sau tuş de ochi. Se recomandă de asemenea un mascara negru. Pentru buze trebuie însă să aleagă culori discrete şi să evite roz sau nuanţele de mov şi portocaliu.

Femeile cu ochi verde-căprui pot alege farduri de ochi în nuanţe de verde sau roz, dermatograf negru şi mascara de culoarea ochilor. De asemenea, ele pot alege orice nuanţă de roşu sau roz pentru ruj, evitându-le pe cele sidefate. Nu se recomandă utilizarea conturului de buze decât în cazul în care acestea sunt exagerat de subţiri.

Femeile cu ochii verzi se pot machia cu farduri cărămizii sau bronz, gri închis sau în nuanţe de portocaliu, pot alege un dermatograf de culoarea ochilor sau gri şi un mascara gri sau incolor, precum şi un ruj maroniu sau roşu, evitând nuanţele de roz sau mov.

Persoanele cu ochii albaştri pot alege toate nuanţele de albastru dar şi cele de verde sau gri, mascara şi dermatograf negru, precum şi nuanţe de maro, roşu sau violet pentru buze.

Persoanele cu ochi albastru-verzui pot alege o gamă variată de culori pentru fardul de ochi de la bronz, cărămiziu, auriu, la  albastru închis sau deschis, verde oliv sau gri. Ca dermatograf se recomandă unul negru şi un mascara verde, albastru sau incolor, iar pentru buze se recomandă nuanţe discrete, evitându-se cărămiziu, maro închis sau roşu aprins.

Persoanele cu ochii căprui pot de asemenea alege dintr-o gamă variată de culori de la roşu, fucsia, maro, cărămiziu până la verde deschis sau gri. Se recomandă însă un dermatograf negru sau gri şi un mascara de aceleaşi culori. În ceea ce priveşte rujul pot fi alese nuanţele de maro şi roz.

Tag:
Articolul anterior

Din aceeași categorie

Lăsați un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *