LOADING

Scrie...

Preparate naturale utile in combaterea anemiei

Share

Nu mai este necesar sa amintim aici simptomele anemiei, ele fiind simtite poate destul de cei in cauza si cunoscute de majoritatea celor interesati de aceste randuri. Ceea ce trebuie retinut este ca in anemie este caracteristica scaderea sub valorile normale a numarului de globule rosii si a hemoglobinei.

Este bine ca persoanele suferinde de anemie sa stea o perioada in mediul inalt de la munte, deoarece sangele se reinnoieste mai repede in atmosfera de munte.

Se recomanda o hrana usor digerabila, bogata in vitamine, cu multe fructe crude pentru a-i aduce organismului fierul, vitaminele si sarurile minerale de care are nevoie. Este bine sa se bea ceaiuri vitaminizante din plante, lapte proaspat cu miere, sucuri de fructe, un paharel de vin rosu inainte de masa, iar dupa masa, cate un pahar cu bere.

In fiecare dimineata, pe stomacul gol, este indicat sa se manance 1-2 mere rase indulcite cu miere de albine poliflora. La micul dejun se consuma un galbenus de ou crud, peste care s-au pus cateva picaturi de coniac si in care se amesteca 2-3 bucatele de ficat prajit la foc moale, pe ambele fete, dar mijlocul sa ramana aproape crud. Apoi, la pranz, salata de papadie si cartofi fierti fara coaja sau salata din frunze fragede de spanac. Se bea un paharel de vin rosu la fiecare masa. Adultii pot bea un pahar.

Se iau 300 g de urzici proaspat culese, primavara se pun intr-o sticla si peste ele se toarna jumatate de litru de vin rosu. Se lasa la macerat timp de o zi. Dimineata, pe nemancate si seara, inainte de culcare, se bea cate un paharel din acest vin.

Se face un amestec format din: frunze proaspete de urzici (20 g), macrisul iepurelui (10 g) si patlagina ingusta sau lata (10 g). Amestecul se pune intr-o sticla cu gura larga, se adauga un litru de apa rece si se lasa la macerat timp de 12 ore. Apoi, se strecoara, se pun 2-3 linguri de miere si se lasa sa dea in fiert timp de 10 minute. Se retrage vasul de pe foc, se acopera si se mai lasa 20 de minute. Din acest ceai se bea, zilnic, cate o cana. La fel de utile sunt ceaiurile de urzici, de cretisoara si de coada soricelului. Nu trebuie uitat ca florile de coada soricelului au capacitatea remarcabila de a creste numarul de globule rosii „fabricate@ de maduva osoasa.

Tag:
Articolul anterior
Articolul următor

Din aceeași categorie

Lăsați un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *