LOADING

Scrie...

Remedii anticelulitice: scrub cu sare impotriva celulitei

Share

Scrub anticelulitic cu sare

Scrubul reprezinta primul pas, obligatoriu, in tratamentul celulitei, acesta eliminand celulele moarte de pe suprafata pielii, stimuland microcirculatia și reactivand circulatia superficiala. Rezultatele incep sa se vada foarte bine la una-doua luni de tratament.

Ingrediente: sare marina mare sau sare de bucatarie mare, ulei esential de lamaie, o bucata de tesatura de in, ca o batista mai mare. Se pun 3-4 lingurite de sare pe tesatura și 5-6 picaturi de ulei esential de lamaie. Se unesc laturile materialului, astfel incat continutul de sare sa fie bine presat, și se inmoaie in apa, apoi se maseaza ușor pe pielea cu celulita.

Impachetare drenanta pe baza de mesteacan

Acest remediu favorizeaza drenarea lichidelor acumulate in tesuturi, fiind util atat in tratamentul celulitei, cat și in cazul retentiei hidrice.

Ingrediente:

4 linguri de argila alba

extract de mesteacan (sau tinctura)

2 linguri de ulei de in (optional in cazul in care pielea este uscata)

5 picaturi de ulei esential de lamaie

5 picaturi de ulei esential de mirt

5 picaturi de ulei esential de fenicul

o rola de folie de celofan.

Amestecati extractul de mesteacan cu argila și, eventual, cu uleiul de seminte de in, amestecand rapid pana la obtinerea unei paste omogene. Adaugati apoi uleiurile esentiale. intindeti amestecul pe zonele afectate, apoi inveliti cu folie de celofan. Lasati sa actioneze cel putin o jumatate de ora. Apoi, indepartati impachetarea cu apa si efectuati un masaj circular pe piele. Tratamentul este recomandat de 2-3 ori pe saptamana, timp de cel putin o luna.

Fluid anticelulitic concentrat cu actiune drenanta și stimulanta

Ingrediente:

50 ml de tinctura de alga marina bruna (Fucus vescicolosus)

50 ml de tinctura de mesteacan

30 de picaturi de ulei esential de lamaie

30 de picaturi de ulei esential de lavanda

Amestecati toate ingredientele intr-un flacon de sticla opaca. Aplicati pe zonele cu probleme, o zi da, una nu. Fluidul are o absorbtie rapida si nu lasa urme. Se agita bine inainte de utilizare.

Tag:

Lăsați un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *