LOADING

Scrie...

Remedii nebanuite din marar si tarhon

Share

Mararul se recomanda in tratarea afectiunilor digestive, a greturilor, senzatiilor de voma, varsaturilor si sughitului. Se prepara un ceai din doua lingurite de planta uscata la 100 ml de apa clocotita. Se bea cate o cana dupa fiecare masa.

Tarhonul vindeca bolile de stomac. Se foloseste sub forma de tinctura, realizata prin macerarea, timp de 6 zile, a 100 g de frunze si lastari in alcool de 60°. Preparatul se strecoara, iar inainte de fiecare masa se iau cate 20 de picaturi dizolvate intr-un pahar cu apa.

Greata si voma se inlatura cu suc de lamaie sau de gutuie, acesta avand un efect gastric calmant.

Trifoiul rosu poate fi utilizat ca expectorant, diuretic sau antidiareic. De asemenea, se foloseste si extern, ca emolient.

Crusinul este laxativ si purgativ. Decoctul de crusin mai poate fi folosit in tratarea scabiei si a bolilor cronice de piele.

Furunculele, abcesele si cosurile dispar daca se aplica cataplasme cu bulbi fierbinti de ghiocei.

Tag:

Din aceeași categorie

Lăsați un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *