LOADING

Scrie...

Reteta zilei: Spaghete cu pesto verde

Share

– pentru 4 portii –

Calorii 460

Proteine 17 g

Carbohidrati 54 g

Grasimi 21 g

200 g de spanac

400 g de broccoli congelat

un catel de usturoi decojit

doi dovlecei medii

doua rosii medii curatate de pielita

350 g de spaghete integrale

cateva frunzulite de busuioc proaspat

o lingurita de suc de lamaie

doua lingurite de muguri de pin

dare si piper

ulei de masline extravirgin

50 g de branza parmezan data prin razatoare

1. Puneti un vas mare de apa, cu un pic de sare, la fiert.

2. Intr-un vas rezistent la microunde puneti spanacul, broccoli, usturoiul si o ceasca de apa. Puneti la microunde si lasati 3-5 minute pana cand broccoli se dezgheata complet, iar spanacul se inmoaie. Scurgeti apa si lasati sa se raceasca.

3. Intre timp, curatati dovleceii de coaja si-i taiati in fasii subtiri. Taiati si rosiile in cubulete. Puneti dovleceii si rosiile pentru cateva minute intr-o tigaie cu o picatura de ulei si lasati-le sa se prajeasca putin.

4. Fierbeti pastele.

5. Puneti amestecul de broccoli racit, busuiocul, sucul de lamaie, mugurii de pin, cate un sfert de lingurita de sare si de piper intr-un blender si formati o pasta omogena (pesto). Adaugati un pic de ulei si parmezanul.

6. Impartiti cantitatea de spaghete in 5 farfurii, apoi adaugati chiftelute si sos in fiecare. Adaugati patrunjel maruntit si parmezanul ramas.

7. Scurgeti bine pastele si adaugati dovleceii, rosiile, pesto si ¼ lingurita sare.

 

 

Tag:

Din aceeași categorie

Lăsați un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *