LOADING

Scrie...

Roscovele protejeaza tubul digestiv

Share

Roscovul este un arbore din familia leguminoaselor, originar din regiunea mediteraneana.

Fructele arborelui, cu aspect de pastai, de culoare brun-roscata si gust dulceag, numite roscove (sau carobe), au o mare importanta alimentara si terapeutica. Contin o cantitate mare de glucide simple si complexe, mucilagii, pectine, amidon, vitamine. Una dintre cele mai importante substante prezente in roscove este carubina.

Pulberea din pulpa de roscove are efecte antidiareice si de absorbtie a toxinelor, fiind buna in tratarea gastritelor si enterocolitelor.

Roscova are efect antitusiv, nutritiv, mineralizant. Este foarte bogata in fibre, facilitand tranzitul intestinal. De asemenea, e recomandata in tratarea osteoporozei, avand un continut mare de calciu. In Orientul Mijlociu, este un bun inlocuitor al pudrei de cacao si al ciocolatei. In Egipt, din pastai se prepara o bautura energizanta, iar in Spania, Portugalia si Sicilia roscova este folosita in prepararea compoturilor si prajiturilor.

Tag:

Lăsați un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *