LOADING

Scrie...

S-a descoperit de ce unii oameni mananca mai mult decat altii

Share

O echipa internationala de cercetatori, sub egida unor savanti de la Yale School of Medicine, sustine ca a stabilit cauzele pentru care unii oameni mananca mai mult decat altii.

S-a dovedit ca de vina sunt radicalii liberi, molecule asociate cu imbatranirea si leziunile tesuturilor. Ele joaca un rol-cheie si in ceea ce priveste suprimarea apetitului, sustin oamenii de stiinta. Acestia au examinat, in cadrul unui studiu, circuitele creierului ce tin sub control foamea si au stabilit ca un nivel crescut de radicali liberi suprima foamea la soarecii de laborator, cu probleme de greutate, prin activarea neuronilor de melanocortin (MC) care ofera senzatia de satietate.

Profesorul Tamas Horvath, conducatorul studiului, afirma: „Aceasta este o sabie cu doua taisuri. Pe de o parte, in corpul uman trebuie sa existe aceste molecule, astfel incat o persoana sa inceteze sa mai manance la un moment dat, pe de alta parte, daca o persoana este constant expusa la radicalii liberi, ea este amenintata de imbatranirea accelerata”.

Acest aspect ar putea explica, in opinia sa, de ce este atat de dificila dezvoltarea unui tratament terapeutic pentru tratarea obezitatii.

 

Tag:

Din aceeași categorie

Lăsați un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *