Scrie...

REMEDII DIN NATURA

Săpunuri preparate acasă

Share

V-aţi săturat de săpunurile care usucă pielea, pline de chimicale, a căror provenienţă vă stârneşte mari semne de întrebare?

Soluţia este simplă şi la îndemâna oricui: săpunurile preparate acasă! Acestea au parfumuri deosebite, dar şi efecte spectaculoase. Pentru a le realiza aveţi nevoie în primul rând de răbdare, întrucât procedura durează destul de mult timp, dar puteţi fi sigure că se merită să faceţi acest efort!

Ingrediente:

– 1 kg de ulei de măsline

– 128 grame de sodă

– 300 ml de apă

uleiuri esenţiale

Aveţi nevoie de:

– cântar

– termometru

– un vas dintr-un metal inoxidabil

– un castron din plastic

– un mixer

– pahare de plastic

– forme pentru a modela săpunurile.

Puneţi apă în castronul de plastic, apoi, încetul cu încetul, adăugaţi soda. Aceasta va provoca o reacţie chimică în urma căreia apa se va încălzi. Nu vă temeţi, este o reacţie normală.

Lăsaţi să se răcească, apoi măsuraţi temperatura şi, când va ajunge la 35 de grade, vărsaţi amestecul în vasul metalic în care aţi pus deja uleiul de măsline.

Amestecaţi cu mixerul până când compoziţia devine cremoasă.

Va trebui să amestecaţi pentru aproximativ două ore astfel că este posibil să aveţi nevoie de ajutoare la această operaţiune.

Vărsaţi amestecul în pahare de plastic sau în orice alte vase pe care sa le puteţi rupe. Compoziţia trebuie să rămână în pahare pentru aproximativ o zi.

Scoateţi săpunul din pahare şi tăiaţi-l în felii pe care trebuie să le conservaţi într-un loc aerisit şi uscat timp de 2-3 luni.

După această perioadă daţi prin răzătoare toate bucăţile de săpun, puneţi-le într-un vas şi adăugaţi jumătate de litru de apă. Puneţi vasul pe aragaz, la foc mic, şi amestecaţi încet, astfel încât să nu apară spuma.

În locul apei puteţi folosi decoct de plante, ca de exemplu de tei.

În acest moment puteţi adăuga uleiuri esenţiale. Puteţi prepara săpunuri cu aromă de trandafir, mentă, cafea sau chiar ciocolată.

Puneţi compoziţia în vase de diferite forme şi lăsaţi să se usuce cel puţin o lună. Săpunurile pe care le-aţi realizat pot constitui daruri preţioase pentru prietenii dumneavoastră!

Tag

S-ar putea să-ți placă și...

Lăsați un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *