Sfecla roșie conține zaharuri, săruri minerale, oligoelemente, vitaminele A, B, C și PP. Puteți obține un suc extrem de benefic dând sfecla prin răzătoare și apoi prin storcător. Este răcoritor, foarte nutritiv și energetic.
Datorită efectelor sale benefice puternice, se recomandă în anemii, demineralizare, TBC și chiar și în cancer. De asemenea, este foarte folositor în cazul epidemiilor de gripă, dar este contraindicat diabeticilor.
Trebuie să mai știți că sucul de sfeclă roșie este și un detoxifiant puternic, dar nu este indicat să se consume prea mult, deoarece dă stări de vomă și grețuri, ca urmare a efectului de epurare rapidă a substanțelor toxice din ficat.
Se recomandă un pahar de suc de sfeclă roșie pe zi, repartizat în trei reprize.
Combinația dintre sucul de lămâie, morcov, sfeclă și castraveți ajută la curățarea ficatului, a rinichilor și vezicii biliare și, în general, a organismului de toxine.
În perioada folosirii acestor sucuri este indicat să se renunțe la carne, amidon și zaharuri.
Citește și Remedii pentru un păr strălucitor