Scrie...

REMEDII DIN NATURA

10 ceaiuri diuretice

Share

Plantele cu efect diuretic ajuta la eliminarea excesului de apa de la nivelul tesuturilor. Ele sunt folosite ca tratament pentru bolile de rinichi, infectiile urinare sau in curele de slabire.

Ceai de papadie

Papadia este una dintre plantele cu cele mai pronuntate proprietatile diuretice. Pentru pregatirea unui astfel de ceai puteti folosi toate partile plantei (in special radacinile si frunzele).

Infuzia de coada soricelului

Coada soricelului ajuta la obtinerea unor preparate diuretice folosite pentru a elimina excesul de lichid si sodiu din organism. Un ceai din coada soricelului se prepara turnand o cana de apa clocotita peste doua lingurite de planta uscata.

Ceai verde

Acest ceai extrem de cunoscut are proprietati diuretice neasteptate. In plus, acest ceai are si proprietati astringente, fiind util si pentru scaderea in greutate.

Ceai de coada-calului, fenicul si mesteacan

Un ceai diuretic ce are la baza aceste plante, amestecate in proportii egale, poate avea efecte sinergice cu rezultate  maxime.

Ceai de Fucus (alga marina bruna)

Acest ceai are un efect diuretic puternic, fiind util in curele de slabire. Ceaiul nu va trebui sa fie pregatit sub forma de infuzie, ci de decoct (algele trebuie sa fie fierte timp de 10 minute).

Ceai din seminte de fenicul

Acest ceai se prepara folosind o lingurita de frunze de ceai verde, un varf de cutit de seminte de fenicul si o cana de apa.

Ceai verde cu Fucus si mesteacan

Acest ceai se prepara amestecand parti egale de fucus, frunze de mesteacan si frunze de ceai verde. La 1 litru de apa se folosesc 10 de grame de amestec de ierburi.

Ceai de iedera si anghinare

Acest ceai are excelente proprietati diuretice. 10 grame de amestec de plante sunt necesare pentru prepararea unui litru de infuzie. Dozele indicate: 1 la 3 cani pe zi.

Ceai de nalba

Acest ceai are proprietati diuretice si de detoxifiere. Pentru preparare, la 1 litru de apa se folosesc 30 de grame de flori de nalba.

 Ceai de limba mielului

Acest ceai este indicat in special persoanelor ale caror picioare se umfla vara din cauza problemelor circulatorii. Consumul ceaiului este recomandat mai ales in cursul serii (un pahar inainte de culcare).

Tag
Articolul următor

S-ar putea să-ți placă și...

Lăsați un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Următorul