Scrie...

CARIERA

3 lucruri pe care nu trebuie să le uitați când vă schimbați locul de muncă

Share

Nu totul se rezumă la mărimea salariului și la siguranţa locului de muncă atunci când decideţi să vă schimbaţi jobul, spun specialiştii în resurse umane.

Sunt destul de multe surse de risc atunci când decideţi să faceţi o schimbare în cariera profesională şi să treceţi într-un domeniu nou: aspecte financiare, potenţialul de viitor, familia, relaţiile cu colegii, nevoia de a învăţa abilităţi noi, stabilitatea companiei şi multe altele. În mod evident, toate aceste aspecte sunt factori de care va trebui să ţineţi cont atunci când hotărâţi să vă schimbaţi locul de muncă.

Experţii în resurse umane susţin că, în cazul multor cariere, reducerea la minimum a acestor riscuri este mult mai puţin importantă decât luarea în considerare a altor părţi esenţiale ale deciziei de schimbare în cariera dumneavoastră.

Criteriul fericirii: la urma urmei, succesul dumneavoastră în cariera profesională este determinat nu doar de indicatori precum salariu, funcţie, reputaţie, ci şi de faptul că vă place ceea ce faceţi. Acest factor al fericirii are adesea un impact semnificativ faţă de celelalte aspecte ale carierei profesionale, într-o asemenea măsură încât o persoană care are o carieră aparent strălucită se poate simţi totuşi nefericită, sau invers.

Factorul atitudine: un alt factor care vă marchează şi impulsionează cariera este capacitatea dumneavoastră de a învăţa şi de a vă adapta continuu, de a face faţă unor situaţii noi, unor personalităţi diferite şi surprizelor care apar mereu şi să profitaţi la maximum de ele.

Experţii în resurse umane susţin că este esenţial să aveţi atitudinea necesară pentru a vedea surprizele ca fiind ceva binevenit şi pentru a le folosi ca pe o pârghie în cariera dvs profesională.

Riscul: ideea esenţială este că succesul în carieră nu înseamnă să reduceţi riscurile. Este vorba, mai degrabă, de a vă asigura că aveţi parte de cât mai multă fericire într-un mod care să vă permită, în acelaşi timp, să daţi peste surprize şi să aveţi curajul de a intra pe teritorii noi. Specialiştii susţin că, pentru a face asta, s-ar putea să trebuiască nu să evitaţi riscurile, ci să vă asumaţi nişte riscuri şi mai mari, dar în mod treptat şi gândit bine.

Tag

S-ar putea să-ți placă și...

Lăsați un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *