Scrie...

NUTRITIE & DIETE

4 infuzii care ajută dieta

Share

În remedii miraculoase probabil că nu mai crede nimeni, dar dacă nişte infuzii naturale vă promit un mic ajutor în lupta cu kilogramele, de ce să nu profitaţi? În plus, de ce să nu aveţi încredere în ceaiuri despre care ştiţi cu exactitate ce conţin, în loc să apelaţi la tentantele pastile de slăbit?

Vă prezentăm câteva remedii care se pot prepara ca infuzii, adăugând o linguriţă de plantă în apa care fierbe, pentru câteva minute. După ce lăsaţi să se răcească şi filtraţi infuzia, puteţi consuma o ceaşcă pe zi.

Brusturele, de exemplu, este indicat pentru puterea sa diuretică şi depurativă, ajutând la eliminarea toxinelor din organism, îmbunătăţind şi aspectul pielii, care va arăta mai luminoasă şi mai odihnită. Cercetările au dovedit de-a lungul timpului că, prin consumul ceaiului din rădăcină de brusture, nivelul zahărului din sânge se reduce simţitor.

Isopul este o plantă medicinală utilă datorită capacităţii de a favoriza digestia, de a elimina gazele intestinale şi de a îmbunătăţi diureza. Planta are proprietăţi diuretice, elimină apa din ţesuturi.

Centella asiatica apare ca ingredient în multe creme cosmetice anticelulitice, dar este benefică pentru întreg organismul. Folosită într-o infuzie, va îmbunătăţi circulaţia sanguină şi va combate retenţia hidrică. În plus, centella dezvoltă o acţiune trofodermică asupra ţesuturilor afectate de celulită, ajutându-le să-şi recapete aspectul fiziologic normal.

Fucusul este în schimb renumit pentru puterea sa de a arde grăsimile, fiind indicat ca integrator în curele de slăbire. Atenţie, dacă suferiţi de o afecţiune a tiroidei este bine ca înainte de a bea această infuzie să cereţi mai întâi părerea medicului.

Foarte important este ca toate aceste infuzii să fie consumate la scurt timp după preparare, pentru a-şi păstra proprietăţile benefice. În plus, indiferent de dieta pe care o urmaţi, nu trebuie să exageraţi cu consumul acestor infuzii. Şi, chiar dacă extracte din aceste plante se găsesc în diverse suplimente nutritive, cel mai bine este să vă preparaţi infuziile acasă, deoarece doar aşa veţi şti cu exactitate ce substanţe introduceţi în organism.

Tag

S-ar putea să-ți placă și...

Lăsați un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *