Scrie...

SANATATE

Ce este nomofobia? 70% dintre femei suferă de această boală!

Share

Sunteţi neliniştite când n-aveţi telefonul mobil la îndemână? Aveţi palpitaţii numai la gândul că l-aţi putea pierde? Aveţi un telefon de rezervă dacă nu-l puteţi folosi pe cel obişnuit? Luaţi telefonul cu dvs când vă culcaţi? Dacă aţi răspuns „da” la cel puţin una din cele patru întrebări aţi putea suferi de nomofobie.

Nomofobia – sau teama de a nu a avea telefonul mobil – afectează tot mai mulţi oameni, arată un studiu difuzat de SecurEnvoy, firmă specializată în parolele digitale, şi menţionat de Los Angeles Times. Sondajul realizat online de SecurEnvoy a arătat că, din 1.000 de persoane intervievate în Marea Britanie, 66% se temeau să nu-şi piardă telefonul mobil. Această teamă (no-mobile-phobia – nomofobia) afectează mai mult femeile (70%) decât bărbaţii (61%). Totuşi, numărul bărbaţilor care au un al doilea telefon în cazul în care nu-l mai pot folosi pe primul este mai mare decât al femeilor.

Dintre persoanele intervievate, categoria de vârstă 18-24 ani este cea mai predispusă la nomofobie (77%), urmată de cei de 25-34 de ani (68%) şi de peste 55 de ani.

Potrivit site-ului allaboutconselling.com, deşi majoritatea nomofobilor se comportă normal, există totuşi unii care pot avea crize de panică, dificultăţi în respiraţie, frisoane, transpiraţie, accelerarea ritmului cardiac, dureri toracice sau stări de vomă.

Ca în marea parte a fobiilor, şi în acest caz există tratamente, de la terapia de expunere la medicamente în cazul tulburarilor grave. În orice caz, înainte de toate, nomofobul trebuie să-ţi recunoască tulburarea şi apoi să facă tot ce-i stă în putinţă să şi-o controleze. Relaxarea cu ajutorul tehnicilor de respiraţie sau yoga îi pot ajuta pe cei angoasaţi să se lipsească de telefon… cel puţin câteva minute.

Tag

S-ar putea să-ți placă și...

Lăsați un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *