LOADING

Scrie...

70% dintre femei sufera de nomofobie!

Share

Sunteti nelinistite cand n-aveti telefonul mobil la indemana? Aveti palpitatii numai la gandul ca l-ati putea pierde? Aveti un telefon de rezerva daca nu-l puteti folosi pe cel obisnuit? Luati telefonul cu dvs cand va culcati? Daca ati raspuns „da” la cel putin una din cele patru intrebari ati putea suferi de nomofobie.

Nomofobia – sau teama de a nu a avea telefonul mobil – afecteaza tot mai multi oameni, arata un studiu difuzat de SecurEnvoy, firma specializata in parolele digitale, si mentionat de Los Angeles Times. Sondajul realizat online de SecurEnvoy a aratat ca, din 1.000 de persoane intervievate in Marea Britanie, 66% se temeau sa nu-si piarda telefonul mobil. Aceasta teama (no-mobile-phobia – nomofobia) afecteaza mai mult femeile (70%) decat barbatii (61%). Totusi, numarul barbatilor care au un al doilea telefon in cazul in care nu-l mai pot folosi pe primul este mai mare decat al femeilor.

Dintre persoanele intervievate, categoria de varsta 18-24 ani este cea mai predispusa la nomofobie (77%), urmata de cei de 25-34 de ani (68%) si de peste 55 de ani.

Potrivit site-ului allaboutconselling.com, desi majoritatea nomofobilor se comporta normal, exista totusi unii care pot avea crize de panica, dificultati in respiratie, frisoane, transpiratie, accelerarea ritmului cardiac, dureri toracice sau stari de voma.

Ca in marea parte a fobiilor, si in acest caz exista tratamente, de la terapia de expunere la medicamente in cazul tulburarilor grave. in orice caz, inainte de toate, nomofobul trebuie sa-si recunoasca tulburarea si apoi sa faca tot ce-i sta in putinta sa si-o controleze. Relaxarea cu ajutorul tehnicilor de respiratie sau yoga ii pot ajuta pe cei angoasati sa se lipseasca de telefon…cel putin cateva minute.

 

Tag:

Din aceeași categorie

Lăsați un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *