Scrie...

SANATATE

Aerocrioterapia – tratament pentru psoriazis

Share

Psoriazisul este o boala dermatologica manifestata printr-o crestere rapida, exagerata, a celulelor pielii, avand ca rezultat apariţia unor placi tegumentare ingrosate (hipercheratozice), albicioase. Aceste leziuni pot varia ca dimensiuni si au o localizare preponderent la nivelul genunchilor, coatelor, scalpului, mainilor, picioarelor si regiunii sacrale (partea inferioara a spatelui).

Psoriazisul este mai frecvent in randul adultilor, dar poate aparea si in randul copiilor si adolescentilor.

Tratamentul psoriazisului prin aerocrioterapie a fost efectuat pentru prima data în clinicile medicale din Rusia, unde s-au obţinut rezultate deosebit de bune. Procedurile de aerocrioterapie sunt elementul de baza al terapiei multimodale a psoriazisului. Fara a intra in conflict cu metodele clasice de tratament, se considera ca acestea imbunataţesc prognosticul tratamentului, dar si evoluţia clinica a psoriazisului. Atunci cand cele mai frecvente metode folosite se dovedesc a fi ineficiente sau contraindicate, tehnicile aerocriomedicale raman aproape unica metoda pentru a da posibilitatea recuperarii clinice a psoriazisului si a remisiunii pe termen lung.

Intr-o prima etapa, procedurile produc reducerea rash-ului cutanat în cursul recaderilor si prelungirea perioadei de remisie primara. Tratamentul prin aerocrioterapie al psoriazisului reduce circulatia sanguina la nivelul pielii si procesul inflamator corelat cu boala. In acelasi timp, eliberarea de endorfine dupa tratament reduce durerea si senzatia de mancarime. Per total, aerocrioterapia duce la cresterea confortului bolnavului de psoriazis.

Impreuna cu tratamentul general care vizeaza imunomodularea, imunosupresia, detoxifierea, tratamentul antioxidant si altele, este necesar a trata si alte boli asociate psoriazisului. Aceasta înseamna asanarea focarelor infecţioase si inflamatorii, in special din ţesuturile limfatice (amigdalite, laringite, gastroenterocolite, hepatite, nefrite).

Aerocrioterapia reprezinta o metoda excelenta de tratament nu doar pentru psoriazis, fiind extrem de eficienta in lupta cu numeroase afectiuni dermatologice, pornind de la dermatite atopice si pana la acnee. Mai mult, aerocrioterapia s-a dovedit a fi o metoda extrem de eficienta de activare a tuturor mecanismelor proprii ale organismului de aparare si de regenerare.

In Iasi, puteti beneficia de aerocrioterapie in cadrul Terra Centrum.
www.terracentrum.ro

Tag
Articolul anterior
Articolul următor

S-ar putea să-ți placă și...

Lăsați un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *