LOADING

Scrie...

Ajutor in cazul indigestiei

Share

Indigestia apare, in general, dupa o masa copioasa, fiind mai frecventa la bolnavii de stomac, ficat sau pancreas. Ea este cu atat mai puternica, cu cat bolnavul face exces in special de grasimi, carne conservata, oua. Indigestia mai este produsa şi de consumul de alimente alterate sau toxice (ciuperci).

Alimentele care nu sunt complet digerate fermenteaza, producand gust amar in gura, greturi, balonari, colici abdominale, oboseala, paloarea fetei, iar in unele cazuri varsaturi, diaree sau febra. Persoana cu indigestie nu va manca in prima zi nimic, cu exceptia catorva pahare de apa calduta cu zeama de lamaie. Este bine sa fie provocate varsaturi, mai ales daca bolnavul a consumat alimente indigeste.

Dupa incetarea varsaturilor, poate fi consumat unul din urmatoarele ceaiuri: infuzie de menta (3-4 cani/zi), infuzie de musetel (3-4 cani/zi).

Pentru calmarea durerilor pe abdomen se vor aplica comprese cu apa calda.

Dupa o zi, doua, cand starea de sanatate se imbunatateşte, se poate manca zeama de orez, supe de legume fara grasime, iar in zilele urmatoare piure de legume, paine alba prajita, carne de pui fiarta, compoturi.

Tag:

Lăsați un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *