Scrie...

MAGAZIN

Ascultati-va instinctul: prima parere este cea corecta

Share

Conform studiilor efectuate la Universitatea Alberta din Canada, subconstientul lucreaza mult mai mult decat ne imaginam atunci cand vine vorba de prezicerea viitorului.

Expertii sustin ca sentimentele pe care le avem fata de anumite lucruri ne fac sa ne stabilim prioritatile.

Scopul studiului a fost acela de a observa reactiile subconstientului in relatia dintre obiecte si prioritati si de a descoperi modul in care subconstientul influenteaza sentimentele fata de obiect in momentul atingerii scopului.

De exemplu, in caz de sete, obiecte precum o fantana sau o sticla de apa sunt vazute intr-o lumina mai buna decat o ciocolata sau un banner KFC. Cu toate acestea, dupa ce scopul a fost atins obiectele sunt privite diferit.

in cazul planurilor pentru perioade indelungate, precum urmarea unui regim alimentar, obiectul va avea aceeasi valoare dupa atingerea scopului. Acest fapt subliniaza natura indefinita a planurilor de lunga durata.

Interesant in acest studiu a fost modul in care subiectii au reactionat fata de obiect in cazul in care telul nu a fost atins.

Cercetatorii se asteptau ca in urma unui esec, subiectii sa reactioneze negativ si sa manifeste neplacere fata de obiecte. Insa, in urma studiului, s-a constatat ca atitudinea participantilor fata de obiect era una neutra. Pe termen lung, acesta este un mare avantaj, spun cercetatorii.

 

Tag

S-ar putea să-ți placă și...

Lăsați un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *