Scrie...

SANATATE

Bebelusi obezi inca inainte de nastere

Share

Obezitatea infantila incepe inca inainte de nastere: mame supraponderale nasc bebelusi prea grasi, afirma oamenii de stiinta britanici, care au analizat nivelurile de grasime la nou-nascuti.

Potrivit cercetarilor, copiii nascuti de mame prea grase au straturi de grasime in jurul abdomenului comparabile cu cele ale adultilor de 50 de ani. Este prima data ca un studiu arata legatura directa intre greutatea mamei si cea a copilului.

Bebelusii obezi sunt mai susceptibili sa aiba probleme de sanatate, printre care boli cardiace, fragilitate a oaselor, diabet si astm. O femeie insarcinata din trei este in prezent supraponderala, ceea ce face sa creasca si riscurile legate de sarcina. Pot aparea astfel complicatii, dar si moartea mamei sau a bebelusului.

Studiul s-a desfasurat pe 54 de baieti si 51 de fete si s-au descoperit in total 31 de bebelusi care aveau mai mult tesut adipos in jurul abdomenului. Prezenta grasimii era proportionala cu obezitatea mamei. „Acest lucru arata cat de sensibil este bebelusul la mediul din uter si cum pot aparea anumite efecte pe termen lung chiar inainte de nastere”, spune profesorul Neena Modi, principalul autor al studiului.

 

Tag

S-ar putea să-ți placă și...

Lăsați un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *