Scrie...

REMEDII DIN NATURA

Beneficiile mugurilor de zmeur

Share

Mugurii de zmeur se culeg primavara devreme, se zdrobesc si se conserva in miere de albine. Un alt lot de muguri se usuca si se macina fin pana la forma de pulbere, din care se ia cate o lingurita de 4 ori/zi, avand rol de progesteron natural si reglator al activitatii ovarelor.

Tratamentul cu pulbere din muguri de zmeur tine sub control toate reactiile legate de menopauza (bufeuri si usturimi in zona genitala). Femeile care vor sa renunte la controversatele anticonceptionale pot recurge la tratamentul cu muguri de zmeur pentru a preintampina eventualele tulburari emotionale si hormonale. Dupa un tratament de lunga durata se vor incetini considerabil procesele de imbatranire, in paralel cu efectele terapeutice sigure contra chisturilor ovariene, fibrom uterin, noduli mamari si sindrom premenstrual.

Pe langa pulberea din muguri se poate folosi si tinctura din muguri, eficienta in tratamentele pentru chist ovarian, fibrom uterin, amenoree, metroragii, menoragii, metrite, iminenta de avort si pilozitate excesiva.

Mladitele de zmeur sunt utilizate la prepararea unor medicamente cu o larga aplicabilitate in tratarea diferitelor afectiuni maladive. Mladitele proaspete se cantaresc si se introduc intr-o sticla bruna pentru macerare timp de 4-5 zile in alcool 90°, care acopera in intregime materialul vegetal. Se adauga un amestec de apa, glicerina (in raport 1:1) astfel ca solventul (alcool, apa, glicerina) sa fie in cantitate de 20 de ori mai mare decat greutatea mladitelor. Se continua macerarea inca 3 saptamani, dupa care se decanteaza, cu stoarcere, se strecoara prin tifon, se lasa in repaus inca 48 de ore si se strecoara inca o data. Tratamentele cu extract glicero-alcoolic din mladite au efecte exceptionale contra bolilor aparatului genital feminin, restabilind echilibrul ovarian dereglat.

Consumand cate 30-50 picaturi, dimineata si seara, luate cu 7 zile inainte de ciclu si in timpul ciclului, extractul din mladite are bune efecte in combaterea tulburarilor premenstruale cu dureri de sani si de abdomen si cu tensiune nervoasa, precum si in dereglarile de ciclu menstrual (metroragie functionala, menoragie, amenoree, dismenoree si pierderi abundente de sange).

Efecte deosebit de bune se constata si in combaterea fibromului uterin, a chisturilor ovariene, tulburari de menopauza, tulburari de libidou, frigiditate, iminenta de avort, metrite si vaginite, hipogonadism si tulburari endocrine la pubertatea fetelor cu pilozitate excesiva. De asemenea, actioneaza in prevenirea imbatranirii precoce a femeilor.

Pentru marirea eficacitatii tratamentului, se recomanda unele asocieri ale extractului din mladite de zmeur cu alte extracte, precum cele din coacaz negru in caz de chist ovarian, coacaz negru, mure si alun in caz de fibrom uterin, rozmarin si merisor in caz de menopauza cu tulburari si pentru evitarea imbatranirii precoce a femeilor.

Tag

S-ar putea să-ți placă și...

Lăsați un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *