Scrie...

CARIERA

Birourile in care lucreaza mai multi barbati sunt mai murdare

Share

Birourile in care lucreaza mai multi barbati sunt mult mai murdare decat cele in care lucreaza preponderent femei, conform unui nou studiu care confirma ipoteza ca barbatii, care sunt mai murdari si mai neingrijiti decat femeile, contamineaza si locurile in care-si petrec timpul.

Rezultatele acestui studiu pot fi explicate prin statisticile care indica faptul ca barbatii se spala mai rar pe maini si pe dinti decat femeile si au in general o natura mai delasatoare in ceea ce priveste igiena corporala.

In cadrul studiului, o echipa de cercetatori a analizat 450 de mostre de ADN din 90 de birouri ocupate preponderent de femei sau de barbati din SUA. Cu aceasta ocazie ei au putut identifica peste 500 de bacterii, majoritatea lor provenind de pe pielea umana, dar si din nas, urechi si chiar intestine. O alta parte dintre bacterii au ajuns in incintele de birouri fiind purtate pe haine sau pe pantofi.

In ceea ce priveste echipamentele de birou „contaminate”, scaunele si telefoanele aveau cea mai mare concentratie de bacterii si agenti patogeni, urmate la mica distanta de tastaturi si de suprafetele birourilor.

Coordonatoarea acestui studiu, dr Kelly Scott, de la San Diego State University din California, sustine ca „suprafetele din birourile ocupate de barbati sunt mai contaminate decat cele din birourile in care lucreaza femei”.

Dr. Val Curtis, de la London School of Hygiene and Tropical Medicine, a reamintit la randul ei ca au existat si alte studii care au ajuns la concluzia ca barbatii sunt mai murdari decat femeile. „Barbatii nu iau in serios problemele de igiena. In plus, ei transpira mai mult decat femeile si astfel atrag si mai multe bacterii”, mai adauga ea.

De partea barbatilor se plaseaza insa Hugh Pennington, profesor emerit de bacteriologie de la Universitatea din Aberdeen. „Totul face parte din mozaicul bogat al vietii, iar aceste bacterii ne ajuta pentru ca ne protejeaza de boli, intarindu-ne sistemul imunitar”, a subliniat el.

 

Tag

S-ar putea să-ți placă și...

Lăsați un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *