LOADING

Scrie...

Briose sub forma de reni

Share

Briosele nu trebuie sa lipseasca dintre bunatatile de Craciun, fie ca le preferati pe acestea sub forma de reni sau alegeti formele clasice. Briosele in forma de ren sunt realizate cu o baza de ciocolata, fiind recomandata ciocolata neagra, foarte valoroasa din punct de vedere nutritiv comparativ cu ciocolata cu lapte sau cu cea alba.

Ingrediente pentru briose in forma de reni (4 portii):
– 200 de grame de faina
– 120 gr + 200 gr de ciocolata
– 190 de grame de zahăr
– 1 pahar de lapte
– 70 g de unt
– doua oua
– 1 plic de vanilie
– 1 / 2 pachet de drojdie
– un vârf de cuţit de sare
– bombonele mici, albe
– amaretti sau biscuiti rotunzi (pentru a realiza nasul renului)
– covrigei rotunzi mici (pentru urechile renului)
– bombonele Smarties rosii si maro sau altele asemanatoare
– forme pentru copt briosele

Mod de preparare:
Sfaramati 120 de grame de ciocolata si topiti-o pe baie de apa (bain-marie). Intr-un castron puneti faina, praful de copt, zahar, vanilie şi sare. Intr-un alt castron bateti impreuna laptele, ouale si untul topit. Se amesteca ingredientele continute in cele doua castroane, apoi se adauga ciocolata topita si se amesteca bine.
Puneti amestecul in formele speciale pentru copt. Puneti-le la copt, in cuptorul preincalzit la 180 ° C timp de 20 la 25 de minute.

In timp ce briosele sunt coapte, topiti ciocolata ce a ramas.

Acoperiti briosele cu un strat de ciocolata topita si apoi realizati decoratiunile sub forma de reni, intocmai ca in imaginea de mai sus si lasati sa se usuce.

Tag:
Articolul anterior
Articolul următor

Din aceeași categorie

Lăsați un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *