Scrie...

NUTRITIE & DIETE

Cat trebuie să alergi pentru a „arde” un pahar de Coca-Cola

Share

În urma unui studiu publicat în Jurnalul American de Sănătate Publică, cercetătorii au descoperit că informaţiile despre exerciţiile fizice necesare pentru a preveni apariţia kilogramelor în plus, după ce sunt consumate mâncăruri de tip fast-food sau sucuri carbogazoase, au un impact favorabil în rândul populaţiei.

Jumătate dintre tinerii care au participat la experiment au renunţat să consume băuturi carbogazoase după ce au citit eticheta unui astfel de produs pe care scria că dupa consumul conţinutului va trebui să alerge o oră ca să elimine caloriile acumulate, potrivit dailymail.co.uk.

Potrivit experţilor americani de la Universitatea din Baltimore, informaţiile despre cât „costă” în exerciţii fizice un pahar de cola, spre exemplu, îi pune pe gânduri pe fanii alimentelor de tip junk-food.

„Oamenii subestimează, în general, numărul de calorii din alimentele şi băuturile pe care le consumă”, suţine autoarea studiului Sara Bleich.

Furnizarea de informaţii precise legate de echivalentul caloriilor unui aliment în activitate fizică, spre exemplu pentru un pahar de cola trebuie să alergi o oră, poate fi un pas înainte în prevenirea obezităţii.

 

Tag

Lăsați un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *