Roșiile fac parte din specia Solanaceae și reprezintă, ca importanță mondială, a doua legumă după cartof. Ele au un rol important în dietă.
Roșiile reprezintă o importantă sursă de vitamine A și C, precum și de minerale, incluzând calciu, fier, mangan și, în mod special, potasiu.
100 g de roșii conțin, în medie, 0,09 mg vitamina A, 15 mg vitamina C, precum și 397 mg de potasiu.
De asemenea, mai conțin și licopen, un carotenoid (pigment implicat în fotosinteză) care dă culoarea roșie.
Câteva studii au arătat că dietele bogate în licopen pot oferi o protecție împotriva cancerului.
Licopenul din roșii poate fi absorbit mai ușor dacă acestea au fost procesate, în special dacă sunt combinate cu grăsimi și preparate termic.
Așadar, nu ezitați să introduceți roșiile în meniurile dvs. de zi cu zi.
Cantitate | Apă | Proteine (g) | Lipide (g) | Colesterol | Glucide | Calorii |
100 g | 93,9 | 1,1 | 1,1 | 0 | 4,3 | 25 |
Citește și Piele catifelată și pe picioare