Scrie...

SANATATE

Sindromul bradului de Craciun

Share

Bradul de Craciun poate fi responsabil de faptul ca nu va simititi bine… In fapt, el poate fi cauza disconfortului pe care-l simtiti, respiratiei greoi sau tusei care va chinuie.

Oamenii de stiinta de la Universitatea din New York au aratat ca bradul natural, decorat de Craciun, poate fi motivul pentru care va simtiti ametiti. El este responsabil de ceea ce specialistii numesc „sindromul arborelui de Craciun”, cauzat de mucegaiul bradului. Respirat pe toata perioada sarbatorilor, acest mucegai poate avea un impact negativ asupra sanatatii.

Mucegaiurile descoperite pe brazi – aspergillus, penicillium, cladosporium si alternaria – determina cel mai des alergii. Conform studiilor, 70% din mucegaiul existent pe brazii de Craciun poate fi responsabil de simptomele de alergie tipice: ochi umflati, sentiment de oboseala, nas care curge, roseata…

Pentru a preintampina o astfel de problema, dr Lawrence Kurlandsky sugereaza cateva solutii: „Intai de toate, turnati putina apa pe brad si lasati-l sa se usuce afara. Apoi, pentru a reduce la maximum riscurile, nu tineti bradul mai mult de 12 zile in casa, iar dupa aceasta perioada aruncati-l imediat”.

 

 

Tag
Articolul următor

Lăsați un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Următorul