Scrie...

RELATII SI SEX

Ce vor barbatii de la femei? Dar femeile de la barbati?

Share

Femeile isi doresc barbati adevarati, asa cum sunt vazuti ei in mod traditional, iar barbatii doresc femei blande, dar atractive, ambele sexe declarand ca vor mai mult sprijin emotional unul de la celalalt.

GfK Austria – Departamentul de Cercetare Sociala si Organizationala a investigat in randul austriecilor intelegerea actuala a rolurilor celor doua sexe. Studiul a fost realizat telefonic pe un esantion reprezentativ de 500 de barbati si femei austrieci, in luna martie 2011.

Potrivit studiului, conceptul ca femeile nu ar trebui sa aiba loc doar in bucatarie, ci si in functiile de conducere obtine sprijinul majoritatii in zilele noastre, dar subiectul reconcilierii cu rolul de mama continua sa dea nastere unui grad de ambivalenta atat in randul barbatilor, cat si al femeilor.

„In comparatie cu studiile pe care le-am realizat in deceniile anterioare, putem stabili ca atitudinile fundamentale s-au schimbat dramatic. Dar, cand vine vorba de a pune lucrurile in practica in viata de zi cu zi, atat barbatii cat si femeile continua sa aiba dificultati”, spune directorul Departamentului GfK de Cercetare Sociala si Organizationala, Angelika Kofler.

Aproape toti barbatii doresc ca femeile lor sa fie, mai presus de toate, sensibile si sa dea dovada de intelegere, sa fie afectuoase si loiale, dar si inteligente (98% in fiecare caz). In plus, aproape la fel de multi barbati isi doresc, de asemenea, ca femeile lor sa fie atractive (95%) si sa fie capabile sa gateasca bine (93%). Comparativ, este mai putin important pentru barbati ca femeile sa fie de succes (84%), sa fie instarite (72%), independente (86%) si sa mearga la serviciu (80%) – chiar daca se observa ca majoritatea barbatilor considera si acest lucru ca un aspect de dorit care face parte din a fi femeie azi.

Pe de alta parte, femeile se asteapta ca barbatul sa fie angajat (97%), de succes (96%), inteligent (93%), loial (92%) si independent (89%) si, in plus, tandru (87%) si sensibil (81%). La fel de multe femei (81%) ar dori, de asemenea, ca barbatii lor sa fie instariti. in comparatie, este mai putin important deseori pentru femei ca barbatii sa arate bine (79%) sau sa fie capabili sa gateasca bine (69%). Se pare ca femeile cauta inca, in primul rand, clasicul barbat care asigura traiul, cu toate acestea, asociat cu multa inteligenta emotionala. De exemplu, barbatii trebuie sa se potriveasca profilului traditional.

„Se pare ca barbatii si-ar dori o zeita casnica dulce si draguta, care este, in acelasi timp, femeia independenta si capabila a secolului al XXI-lea, care poate sta pe picioarele ei intr-o lume a barbatilor. Dar nu va inselati, este valabil in ambele sensuri. Barbatii trebuie si ei sa indeplineasca exigentele femeii de azi. Prin urmare, ei ar trebui sa fie barbati «adevarati» si nu blegi, dar, totusi, nici infirmi emotional”, spune Angelika Kofler, psiholog social.

 

Tag

S-ar putea să-ți placă și...

Lăsați un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *