Scrie...

MAGAZIN

Cea mai frumoasă femeie din Anglia se reîntoarce la profesia de medic

Share

O regină a frumuseții care a fost încoronată Miss Anglia în 2019 s-a întors în Regatul Unit pentru a-și continua cariera de medic în contextul pandemiei de coronavirus.

Bhasha Mukherjee a făcut o pauză în cariera de doctor, după ce a concurat la Miss World în decembrie 2019. Mukherjee a reprezentat Anglia la concurs, după ce a câștigat Miss England.

Invitată să fie ambasador pentru mai multe organizații de caritate, Mukherjee plănuise să-și atârne stetoscopul în cui și să se concentreze asupra activității umanitare până în luna august a acestui an.

„Am fost invitată în Africa, în Turcia, apoi în India, Pakistan și alte câteva țări asiatice pentru a fi ambasador pentru diverse activități de caritate”, a spus ea pentru CNN.

La începutul lunii martie, tânăra de 24 de ani a fost în India timp de patru săptămâni în numele Coventry Mercia Lions Club, o organizație de caritate pentru dezvoltare și comunitate pentru care era ambasador.

Dar, deoarece situația coronavirusului s-a agravat, ea a revenit înapoi acasă, în Marea Britanie. Mukherjee primea mesaje de la foștii colegi de la vechiul ei spital, Pilgrim Hospital din Boston, estul Angliei, spunându-i cât de grea era situația pentru ei.

Mukherjee a contactat echipa de conducere a spitalului pentru a-i anunța că vrea să se întoarcă la muncă.

Ea a declarat pentru CNN că se simte prost să poarte coroana de Miss Anglia, chiar și pentru munca umanitară, în timp ce oamenii din întreaga lume mureau de coronavirus și colegii ei munceau atât de mult.

Mukherjee, care s-a mutat în orașul englez Derby, de la Kolkata,la vârsta de 9 ani, a declarat: „A fost incredibil modul în care lumea întreagă îi slăveşte pe toți cei din prima linie și voiam să fiu unul dintre aceștia și știam că pot ajuta”, a spus ea.

Mukherjee s-a întors miercuri în Marea Britanie după ce a lucrat cu Înalta Comisie britanică din Kolkata pentru a găsi un zbor din India spre Frankfurt, apoi spre Londra.

Mukherjee se autoizolează timp de una până la două săptămâni până când se poate întoarce să lucreze ca medic la Spitalul Pilgrim. Ea este specializată în medicină respiratorie, dar a spus că medicii sunt în prezent rotiți către specialităţile de care este nevoie.

Tag

Lăsați un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *