Scrie...

MAGAZIN

Cea mai scumpa cafea din lume

Share

Desi poate parea dezgustator, cea mai scumpa cafea din lume este obtinuta din boabele ingerate si digerate de elefantii thailandezi. Produsul se numeste Black Ivory si costa 1.100 de dolari de kilogram.

Extravagantul sortiment de cafea este servit in doar patru localuri din lume, trei din Maldive si unul din Thailanda. Oamenii din cadrul Anantara Resorts din Thailanda au venit cu ideea de a crea bautura din boabe digerate de elefanti. Oricat de ciudat ar parea, ideea lor chiar are sens. Potrivit mai multor cercetari stiintifice, enzimele din stomacul pachidermelor descompun proteinele din boabele de cafea, iar cum proteinele sunt responsabile pentru gustul amar, inseamna ca lichidul rezultat va avea o aroma mai placuta. Despre aceasta bautura se spune ca are aroma florala si de ciocolata, putand contine fragmente de nuci, diverse condimente asiatice sau coacaze rosii.

Motivele pentru care un kilogram de cafea Black Ivory costa 1.100 de dolari sunt multiple. Unul este acela ca intretinerea elefantilor nu este deloc ieftina, 8% din incasari mergand catre Triangle Asian Elephant Foundation. In plus, ei sunt alimentati doar cu boabe recoltate de la 1.500 de metri altitudine, ei avand nevoie de 10 kilograme de hrana pentru a genera doar un kilogram de Black Ivory.

 

Tag

S-ar putea să-ți placă și...

Lăsați un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *