Scrie...

REMEDII DIN NATURA

Ceai tonic aperitiv

Share

Se amesteca radacina de ghintura (2 parti), rizomi de obligeana (1/4 parte), tintaura sau albastrele (2 p), schinel (2 p), pelin (2 p) – plante tonic amare, cu fructe de maces (2 p) – vitaminizante si fructe de coriandru (1/2 parte) – aromatizante.

Ceaiul se prepara ca infuzie, dintr-o lingurita amestec la o cana cu apa si se beau 2 cani pe zi, cate una inainte de masa. Cu acest ceai se mai poate prepara si un vin tonic: intr-un litru de vin rosu vechi se pun 6 linguri de ceai si se lasa sticla bine astupata timp de o saptamana la temperatura camerei, agitandu-se din cand in cand. Vinul se poate indulci dupa gust si se beau cate 2-3 linguri, cu o ora inaintea meselor principale.

Remediile sunt excitante ale mucoasei stomacului, marind secretia gastrica, ceea ce stimuleaza apetitul si pofta de mancare.

Tag

Lăsați un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *