Se amesteca radacina de ghintura (2 parti), rizomi de obligeana (1/4 parte), tintaura sau albastrele (2 p), schinel (2 p), pelin (2 p) – plante tonic amare, cu fructe de maces (2 p) – vitaminizante si fructe de coriandru (1/2 parte) – aromatizante.
Ceaiul se prepara ca infuzie, dintr-o lingurita amestec la o cana cu apa si se beau 2 cani pe zi, cate una inainte de masa. Cu acest ceai se mai poate prepara si un vin tonic: intr-un litru de vin rosu vechi se pun 6 linguri de ceai si se lasa sticla bine astupata timp de o saptamana la temperatura camerei, agitandu-se din cand in cand. Vinul se poate indulci dupa gust si se beau cate 2-3 linguri, cu o ora inaintea meselor principale.
Remediile sunt excitante ale mucoasei stomacului, marind secretia gastrica, ceea ce stimuleaza apetitul si pofta de mancare.