LOADING

Scrie...

Share

Un cheescake cu capsuni este cea mai buna idee in perioada calda. Este o prijitura racoroasa, hranitoare si nu necesita coacere.

Ingrediente 

Pentru baza:

14-16 piscoturi

Pentru crema:

750 g capsuni sau fragute

250 g mascarpone

400 g crema de branza

400 g smantana pentru frisca min.32%

30 g gelatina (granule sau foi)

150 g zahar pudra

Pentru jeleu:

750 g capsuni

50 ml zeama de lamaie

100 g zahar

20 g gelatina (granule sau foi)

vanilie

Pentru decor:

Cateva fructe

½ plic jeleu pt tort (Tort Gelee, Tortenguss)

bucatele de ciocolata, frunze de menta

Mod de preparare:

Baza tortului va fi din piscoturi. Se aliniaza piscoturile intr-o forma de tort cu fund detasabil de 28 cm si se decupeaza dupa masura acesteia. Fructele se pun in blender si se face o pasta fina care se da printr-o sita pentru a opri semintele mai mari.

Intr-un alt castron se pune mascarpone, crema de branza si smantana pentru frisca. Se bate totul deodata, cu grija sa nu se taie crema. In final se adauga zaharul pudra si vanilia si se mai mixeaza cateva secunde.

Intr-o craticioara se inmoaie gelatina in 100 ml de suc ramas de la fructele decongelate sau in apa rece si o se lasa 5 minute la hidratat. Apoi se pune un pic pe foc, fara sa fiarba. Se amesteca gelatina cu fructele. Dupa aceea, se adauga treptat compozitia de branza cu frisca in cea de gelatina, pana se incorporeaza toata, cu ajutorul unei palete, fara a distruge spuma. Se toarna crema repede peste piscoturi Se niveleaza stratul de crema si se da la rece pana se intareste (minim 2-3 ore).

Se incalzesc foarte usor capsunele cu zaharul si cu zeama de lamaie. Doar atat cat sa se dizolve zaharul, fara sa ajunga la fierbere. Gelatina se inmoaie in apa rece conform instructiunilor de pe ambalaj dupa care se adauga in compozitia de capsuni.

Gelatina foi se inmoaie in apa rece si apoi se stoarce in mana si se topeste fara lichidul din jur. Pasta de fructe fiind calduta, gelatina se va incorpora imediat in compozitie. Se lasa apoi la racorit 10-15 minute, amestecand din cand in can, sa nu inceapa sa se solidifice. Daca e nevoie se spumeaza.

Se scoate baza cu crema din frigider si, cu ajutorul unui mic polonic sau al unei linguri, se distribuie incet jeleul peste crema intarita. Se pune jeleul treptat, lingura cu lingura, de la inaltime mica. Se da tortul de capsuni la rece cateva ore, cel mai bine peste noapte. Scoaterea tortului din forma nu este foarte complicata. Cu mana calda se incalzeste un pic inelul formei.

Tag:

Din aceeași categorie

Lăsați un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *