Scrie...

INGRIJIREA CORPULUI

Chirurgia frumosului – frumusete chirurgicala

Share

In prezent, chirurgia estetica a explodat ca si solicitare, in special in ultimele decade, milioane de operatii fiind practicate anual. In acelasi timp, metodele de tratament au devenit pe zi ce trece mai sofisticate, iar rezultatele se imbunatatesc continuu.

Vindecarea mai rapida, folosirea unor metode de tratament cu nivel scazut de durere si disconfort, cicatricile cat mai putin vizibile au determinat cresterea popularitatii chirurgiei estetice, aceasta fiind accesata din ce in ce mai mult de persoanele tinere.

Comparativ cu perioadele precedente, in prezent, chirurgia estetica nu mai este exclusiv o chirurgie a persoanelor bogate, femei si barbati de nivel social diferit accesand regulat mariri de san sau reduceri ale acestora, rinoplastii, transplant de par, lifting sau liposuctie, iar tratamentele injectabile cu toxina botulinica sau filere ale fetei au devenit o practica zilnica.

Scopul?

Cautarea frumusetii personale, a satisfactiei identitatii fiecaruia, a succesului in societate si anturaj. Castiguri pe care fiecare dintre noi le consideram mai usor de realizat daca avem avantajul unui aspect placut.

Frumusetea fizica, depreciata de inaintarea in varsta, determina dorinta obstinanta de a intarzia efectele nedorite ale aparitiei ridurilor si laxitatii tegumentare, ingrasarii si pierderii tonusului muscular, atrofiei glandulare dupa sarcina, in ansamblu pastrarii feminitatii.

Se discuta despre femei deoarece acestea reprezentau pana de curand o majoritate importanta fata de barbati, dar acest raport tinde sa se egalizeze.

Frumusetea se poate castiga incepand cu persoanele de varsta tanara prin corectii ale nasuluirinoplastie, sau ale urechilor otoplastie, augmentare mamara sau reductie mamara, liposuctie.

Se poate intretine prin variate tratamente faciale accesate in perioada in care apar schimbarile determinate de varsta: variate tratamente faciale (toxina botulinica, combinatii de substante bazate pe acidul hialuronic, peeling, dermabrazie), lifting facial clasic sau volumetric, corectii chirurgicale ale aspectelor corporale precizate anterior. Dar frumusetea se poate si recastiga prin procedee chirurgicale care pot readuce la orice varsta un aspect frumos al corpului.

Articol scris de dr. Lucian Popa, medic primar chirurgie plastica, reconstructiva si estetica

0745.634.684

lucpopa@yahoo.com

www.estetica-iasi.ro

 

Tag

S-ar putea să-ți placă și...

Lăsați un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *