Scrie...

FRUMUSETE

Cimbrul omoara bacteria care provoaca acneea in 5 minute!

Share

In opinia oamenilor de stiinta de la Leeds Metropolitan University, cimbrul constituie un tratament mult mai eficient impotriva acneei decat cremele care se gasesc in acest moment in comert.

Echipa de cercetatori a studiat efectul cimbrului, al galbenelelor si al smirnei asupra Propionibacterium acnes, bacteria care provoaca acneea infectand porii.

Chiar daca toate cele trei produse aromatice omoara bacteria in doar 5 minute, trebuie mentionat totusi ca cimbrul este cel mai eficient impotriva bacteriei. Pentru Margarita Gomez-Escalada, acest studiu, unic in felul sau, este „primul care demonstreaza efectul cimbrului, smirnei si al galbenelelor asupra bacteriei care cauzeaza infectia ce conduce la acnee”. In opinia sa, mai trebuie efectuate totusi si alte studii aprofundate, insa, daca rezultatele se confirma, amestecul pe baza de cimbru „poate sa devina rapid o alternativa naturala la tratamentele actuale”.

Utilizarea actualelor creme impotriva acneei lasa o senzatie de arsura si usturime la nivelul pielii, Preparatele pe baza de plante sunt mai putin dure pentru piele datorita proprietatilor anti-inflamatorii. Rezultatele noastre sugereaza ca tratamentele naturale pot fi la fel, daca nu chiar mai bune decat tratamentele chimice”, a incheiat Margarita Gomez-Escalada.

 

Tag

S-ar putea să-ți placă și...

Lăsați un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *