LOADING

Scrie...

Condimentele si utilitatea lor

Share

E bine sa pastrati diferite condimente in bucatarie si sa stiti insa exact care este utilizarea lor si in ce conditii.

Iata cateva dintre cele mai populare condimente, care nu ar trebui sa lipeasca din bucataria dvs.

Busuiocul poate fi intrebuintat la salatele de legume (castraveti, rosii, marole) sau la supe si fripturi. Da o aroma aparte mancarii, insa nu trebuie sa se exagereze cu cantitatea. Se adauga doar doua sau trei frunze uscate de busuioc, fara alt condiment. Busuiocul poate fi intrebuintat la orice mancare pe baza de rosii, la salate sau sosuri si ciorbe.

Telina conservata sau uscata este unul dintre condimentele ce pot fi utilizate in toate tipurile de mancaruri. La salate se recomanda telina cruda, data pe razatoare. Un gust bun il da supelor si fripturilor, atunci cand se adauga dupa ce carnea a fost scoasa din cuptor. Telina ar trebui sa fie unul din ingredientele principale la supa de rosii, dandu-i un gust aparte.

Hatmatuchi are o aroma asemanatoare patrunjelului, insa nu atat de puternica. Se intrebuinteaza in orice tip de salate, sau la supe, pentru a le conferi un aspect cat mai apetisant. Poate fi preparat salata, impreuna cu telina sau morcov si servit ca garnitura la diferite mancaruri.

Cuisoarele nu pot fi folosite la orice tip de mancare ci in special la cele considerate ca „delicatese”. Are o aroma puternica si de aceea nu trebuie utilizate impreuna cu alte condimente. Cuisoarele sunt recomandate in special la preparatele din peste sau la fripturi din vanat. De asemenea nu ezitati sa le folositi la prajituri sau budinci.

Mararul are o aroma puternica de aceea il puteti intrebuinta la orice tip de mancare. Nu trebuie scapat insa din vedere ca indiferent de preparat (salate, garnituri, fripturi) mararul se adauga in final, presarat deasupra.

Menta nu se intrebuinteaza doar pentru ceai. Desi foarte populara, aceasta planta nu este atat de cunoscuta ca si condiment. Totusi, menta confera o aroma aparte salatelor cu morcov si telina sau preparatelor pe baza de carne de miel.

Boiaua de ardei se intrebuinteaza numai in anumite mancaruri, care pot fi puternic condimentate. De obicei poate fi folosit la diverse sosuri, mai ales la cele pentru spaghete.

Tarhonul nu merge in combinatie cu alte condimente, decat cu piperul. Nu trebuie utilizat in cantitati mari, deoarece are o aroma foarte puternica. Se intrebuinteaza mai ales la mancarurile din ciuperci si la sosuri.

Cimbrul este unul dintre cele mai populare condimente, putand fi utilizat la toate tipurile de mancaruri. Nu trebuie sa lipseasca din mancarurile pe baza de carne si peste.

Tag:

Din aceeași categorie

Lăsați un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *